Obiskovalci nam to potrdijo in družina slovenskih korenin iz ZDA ne more prehvaliti razgledov in lepot. Vogel vam ponudi solidno prehrano, tudi domače planšarske izdelke. Na njem je poleti tudi 80 turističnih postelj. Matej Kandare iz prodajne službe je povedal, da so obiskovalci dobro sprejeli tudi adrenalinski spust po jeklenici, kjer vsak dan uživa več kot 50 tistih, ki na Voglu najdejo tudi kaj takega, kar razglede dodatno popestri. Če so pozimi ponudbo izboljšali tudi z odprtjem Ski hotela, je za poletje pomembno, da obiskovalce vsaj nekaj časa zadržijo z boljšo ponudbo.

Zimska sezona je na Vogel privabila 90.000 smučarjev in zelo verjetno je, da bodo do novembra to število presegli, kar je prava redkost. Če je bil Vogel včasih poleti za obiskovalca bolj ali manj dolgočasen, so podjetni žičničarji znali to spremeniti. Družba je še vedno na prodaj, domnevni ukrajinski kupec se pred časom ni odločil za nakup. Jasno pa je, da z uspešnim vodenjem in izkupičkom smučišču raste tudi cena. Razvojni načrti so žal omejeni z dejstvom, da država kljub zavezi z zakonom o Triglavskem narodnem parku že štiri leta zamuja s sprejemom ustreznih načrtov in usmeritev. Toda na Voglu niso stali križem rok in so v tem času kljub jasnim omejitvam privabili goste tako pozimi kot poleti.

Vogel je torej poleti postal adut bohinjskega turizma. Tudi v drugih smučarskih centrih so spoznali, da lahko tudi poleti privabijo goste. Krvavec je pri tem posebej aktiven z dogodki in ponudbo, Vogel pa ima prednost zlasti v tem, da obiskovalce pogled na Bohinjsko jezero in okolico vedno pusti odprtih ust.