Če mi crkne app za računanje kalorij v zajtrku in deleža, ki ga predstavljajo proteini, raje sploh ne jem. Če ne deluje aplikacija, s katero preverim čas do odhoda avtobusa, pokličem kar taksi. Če v taksiju ni GPS, sem skeptična, da me bo taksist pripeljal po najkrajši in najhitrejši poti, in grem kar s svojim avtom. Če nekaj dni ne slišim glasu prijazne robotske kopilotke, jo začnem pogrešati.

Če obstanem v gneči, obvestim tvitosfero. Če preberem tvit o gneči, obvestim šefa o morebitni zamudi po snepčetu. Če ne preverim tinderja vsakih nekaj ur, lahko ostanem samska za vedno.

Če ne uporabim appa za zaznavanje prisotnosti otroka v vozilu, lahko pozabim nanj in se skuha kot jajce na mehko. (Če se moram ustaviti po opravkih, z appom izračunam, kako dolgo je lahko otrok pri dani temperaturi v avtu, preden se skuha kot jajce na mehko.)

Če mi app ne pove, koliko vode moram spiti in kdaj, lahko umrem. Če zataji vremenski app, grem na sončen dan ven v gumijastih škornjih. Če nimam vključenega črkovalnika in slovarja, ki me samodejno in simultano popravljata, sem nepismena. Če ne bi imela računala, bi morala zaposliti asistenta. Če ne bi imela appa, bi bilo težje skuhati jajce kot otroka. Če ne bi objavila skuhanega jajca na instagramu, bi se še vedno počutila lačno. Če ne bi dobila lajkov, bi bilo jajce zanič.

Če ne bi imela appa, ne bi vedela, kdaj imam menstruacijo. Če ne bi sinhronizirala vseh računov in naprav, bi pozabila na vse rojstne dneve. Če ne bi imela opomnika, bi pozabila na svoj rojstni dan.

Če človeka ne morem preveriti na vsaj dveh različnih omrežjih, se z njim raje ne zapletam (lahko, da je gej, brezposeln, vegetarijanec, musliman). Če se sesuje facebook, ne vem, kje so moji prijatelji. Če se sesuje pošta, je moje delo paralizirano. Če bi se sesul google, ali bi bilo konec sveta?

Če mi oblast ne bi prisluškovala, bi bila v nevarnosti. Če ne bi sledili mojim klikom, bi se lahko spremenila v skrajneža. Če me ne bi nadzorovale kamere, bi me lahko kdo napadel. Če kmalu ne izdelajo appa za zaznavanje teroristov, bom znorela.

Če si želim psa, naročim digitalno verzijo v app trgovini. Če bi bilo mogoče, bi se poročila z umetno inteligenco. Če so stvari logične, je življenje enostavno. (Če nimaš appa za računanje človeškosti v človeku, kako sploh veš, da je človek?) Če mi ne znaš v 140 znakih pojasniti, kaj je narobe z umetno inteligenco, ti ne verjamem. Če imava problem, te s pritiskom na gumb odstranim s seznama prijateljev.

Če imam pameten telefon, sem lahko to, kar sem v resnici. #yolo