Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Newcastle
1
United je z rezultatskega vidika spodbudno začel sezono, saj je dobil vse tri tekme, a z igro rdeči vragi niso navdušili, zato imajo še precej prostora za napredek. Newcastle je pravšnji nasprotnik za to, saj srake sezone niso pričakale v dobri formi. Čas bi bil, da se prebudi Rooney in s kakšnim golom razbremeni novinca Depaya, toda najpomembnejša danes bo spet le zmaga in Van Gaal bo z veseljem ponovno sprejel tudi izid 1:0, pa tudi če spet zmagajo z avtogolom nasprotnika.

Nogomet - Anglija - Championship

Middlesbrough - Bristol City
1
Middlesbrough velja za prvega favorita angleškega drugoligaškega tekmovanja in prihodnjo sezono naj bi znova igral v premier ligi. Letošnjo je začel z zmago v pokalu ter zmago in gostujočima remijema v championshipu, kjer je nazadnje preživel težko gostovanje pri Derbiju (1:1). Po zmagi s 3:0 proti Boltonu bo na stadionu Riverside verjetno padel tudi Bristol City, ki je za zdaj pokazal bore malo – predvsem luknjasto obrambo s skoraj tremi prejetimi goli na tekmo.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Schalke - Darmstadt 98
1
Schalke je sezono prišel odlično z zmagama 5:0 v pokalu in 3:0 v prvenstvu. To jim bo dalo krila in potrditev, da so na dobri poti k dosegi visoko postavljenih ciljev, saj si v Gelsenkirchnu želijo nazaj v ligo prvakov, torej med najboljšo četverico v Nemčiji. Danes so zato tri točke nujne, saj v goste prihaja novinec v ligi, ki kljub spodbudnemu začetku sezone ne bi smel biti pretrd oreh.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hoffenheim - Bayern (M)
2
Pri Hoffenheimu so bili ob razporedu tekem verjetno zadovoljni, da bodo Bayern gostili že v drugem krogu, ko Bavarci še ne bodo uigrani. A glede na prve izide se zdi, da bodo to še obžalovali, saj so sami še bolj razglašeni. Sezono so začeli z ekspresnim izpadom iz pokala proti drugoligašu, nato pa klonili tudi v prvem krogu bundeslige proti Bayerju. Medtem je Bayern prvenstvo začel z visokih 5:0 proti Hamburgu...

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico (M) - Las Palmas
1
Atletico je bil poleti kar aktiven na tržnici in nekoliko spremenil svojo zasedbo, ki pa bo po napovedih strokovnjakov močnejša od lanske. Resda so odšli Miranda, Turan in Mandžukić, a širok nabor novincev (Vietto, Carrasco, Martinez, Savić, Filipe Luiz, …) naj bi Atleticu omogočil, da bo ponovno vsaj tretji v državi, morda pa bi utegnil tako kot v predlanski sezoni mešati štrene tudi Realu in Barceloni. Proti novincu v ligi, ki si je napredovanje zagotovil v dodatnih kvalifikacijah, večjih težav četa Diega Simeoneja ne bi smela imeti, za zmago pa ji bo ob trdni obrambi zadostoval verjetno že en sam gol.