Prvič ste kapetan reprezentance. Bo zato vaša naloga še bolj odgovorna kot v prejšnjih letih?

Prav gotovo. Zdaj vsaj vem, da mi ne bo treba peti. Že to je napredek. (smeh) Sicer sem pa počaščen, ker sem kapetan. To je tudi dodatna obveza. Ne morem reči, da sem kapetansko funkcijo pričakoval, sem pa tega zelo vesel.

Petja soigralcev se najbolj veseli Uroš Slokar?

On je glavni pri tem. Komaj je čakal, da se začne, a še ni konec. Čakamo na zmago, da krstimo preostale novince. Mislim, da bo na vrsti Saša Zagorac.

Kako kaže s pripravljenostjo?

Fizično smo se sestavili. Dobro tečemo, vse skupaj dobro deluje. Malo zaostajata še Saša Zagorac in Miha Zupan, kajti prvi je imel težave s kolenom, drugi se nam je kasneje pridružil. Upam, da bosta kmalu stoodstotno pripravljena. V zadnjem tednu smo veliko delali na igri. Upam, da se bomo pokazali v še boljši luči.

Pred vami je turnir v Kopru. Bo rezultat na teh tekmah pomemben z višanja samozavesti?

Ne bo šlo le za višanje samozavesti, ampak tudi za to, da bomo skušali dobro odigrati več tekem v nizu. Do zdaj se nam je dogajalo, da smo prvo tekmo odigrali dobro, naslednji dan pa precej padli. Spored tekem v Kopru bo približek evropskemu prvenstvu.

Je bil padec na drugi tekmi povezan s fizično pripravljenostjo?

Šlo je tako za fizično pripravljenost kot za to, da taktično še nismo bili najbolje pripravljeni. Ko nas je tekmec malo pritisnil, smo bili hitro utrujeni, igra pa je razpadla. Veliko smo delali za to in upam, da bo zdaj bolje.

Precej je govora o tem, da bo na letošnjem EP glede na imena igrala najslabša slovenska reprezentanca. Ali to vpliva na samozavest košarkarjev?

Name ne. Potrudiš se po najboljših močeh, potem pa je, kar je. Tu ni nobene filozofije. Če bi se obremenjeval z vsakim komentarjem, ne bi daleč prišel.

Kaj pa vi mislite, kakšna je ta reprezentanca v primerjavi s prejšnjimi leti?

Po imenih je zagotovo oslabljena. A to še ni vse. Nekdo le s svojo prisotnostjo ne bo vsega naredil. Najpomembnejše je, da so tukaj fantje, ki si tega želijo in hočejo nekaj narediti. Do kam bomo prišli, bomo še videli. Ampak kemija v ekipi je dobra, fantje delajo trdo, zato se ni bati.

Glavni tekmici Slovenije za uvrstitev v drugi krog evropskega prvenstva naj bi bili Makedonija in Gruzija.

Tekmi s tema dvema reprezentancama bosta veliko odločali. Na treningu smo se prav zato pogovarjali, da smo prvo tekmo vedno odigrali dobro, na drugi padli. Če bomo dobro igrali na prvi tekmi s Hrvati in slabše na drugi proti Gruziji, ki bo odločilna, ne bo dobro.