To, da je prvi človek Formule 1 zaljubljen v Hrvaško, je znano že dolgo. Bernie Ecclestone tudi po ločitvi od hrvaške žene Slavice še vedno dopustuje na Jadranu. Lani je bil na Visu, letos pa je s svojo novo 46 let mlajšo brazilsko ženo Fabiano Flosi za bazo izbral Trogir, kjer sta se vkrcala na Ecclestonovo 58 metrov dolgo jahto Petaro.

Ecclestone je v Trogir prihajal že s Slavico ter njunima hčerkama Petro in Tamaro. Vedno je nakupoval sadje in cvetje na lokalni tržnici in se sprehajal po rivi. Tako kot je tudi letos. Ob pol osmih je šel v ribarnico, nakupil za sto evrov cvetja, nato pa se je ustavil v enem ob obalnih lokalov. Naročil je mešano solato in pivo za ceno petnajstih evrov ter pustil 1200 evrov napitnine. Ta račun se sicer ni pojavil na internetu, tako kot pred tedni račun Demi Moore, se je pa z napitnino medijem pohvalil natakar. »Nisem mogel verjeti. Včasih mi kakšen gost sicer pusti napitnino sto evrov, a česa takega še nisem videl,« je dejal natakar Bruno s trogirske rive. Napitnino je razdelil s kolegi. Bernie pa je medtem v svoji popolnoma zloščeni jahti že plul proti Braču in nato Dubrovniku. Tam je ženo in prijatelje peljal na večerjo, a jih je na Stradunu ujel dež, tako da je 84-letni šef formule 1 skočil v trgovino in družbi kupil dežnike. Tokrat o napitnini niso poročali.

So pa poročali, kaj si misli o tem, da je njegova bivša žena Slavica, ki je ob ločitvi leta 2009 dobila 1,2 milijarde dolarjev odpravnine, v Dubrovniku, pravzaprav v Zatonu, kupila luksuzno kamnito vilo z zasebno plažo in privezom, vredno okoli 12 milijonov evrov. »Zadovoljen sem, da je tukaj srečna,« je dejal za hrvaške medije. Slavica sicer poleti ni bila v Dubrovniku, se je pa po Stradunu sprehajala spomladi. Medtem ko si prodajalci nepremičnin zaradi tega manejo roke, češ sedaj bodo prišli še drugi bogataši, pa vsi Dubrovničani niso najbolj zadovoljni z jet setom v mestu. Bojijo se namreč, da bo s tem Dubrovnik izgubil svojo dušo. Drugi ugotavljajo, da je dušo že davno izgubil, vprašanje je le, koliko denarja je zaradi tega ostalo v mestnem in v državnem proračunu.