Zato imamo radi Melanio. Ker ima fino postavo, lepe lase, pozlačene lestence v stilu Ludvika Sončnega in zasebne toplice, sina s 50 tisoč evrov vrednim avtomobilčkom igračo, ki, »kako srčkano!«, odpušča svoje varuške, pa nage fotografije v na pol pornografskih revijah, manjšo palačo na Floridi in bogsigavedi koliko zasebnih letal. Za hobi izdeluje nakit in kremice iz kaviarja, ker je delovno dekle in želi nekaj vrniti družbi. Pomagati ženskam, da bodo lepše in jim bo lažje.

Melania ima vse, kar si povprečna slovenska Marija želi, a nikoli ne bo imela. (Še njenih zapestnic in kremic ne.) A Marija ima zaradi Melanie lahko vsaj upanje, saj slednja prihaja iz enega od boga pozabljenih koncev na tem od boga pozabljenem svetu: iz Sevnice v Sloveniji. Če Melanija iz Sevnice lahko, lahko tudi jaz!

Marija se razen v naključnem geografskem poreklu z njo poistoveti v še eni točki. Melania je, enako kot njena slovenska sotrpinka, poročena s kretenom. Njen mož je tiste sorte, da benti nad kradljivimi cigani in prezira ženske. In je prepričan, da bi se morali pred priseljenci, ki itak prihajajo po naše službe in ženske, so posiljevalci in petrijevka najrazličnejših eksotičnih bolezni, zavarovati z ograjo. Pa kar sami naj jo plačajo! Tiste sorte, ki ženske z lastnimi možgani odpravi s sklepom, da imajo očitno že spet menstruacijo.

Razlika je le v tem, da Marijin mož takšno in drugačno sramoto stresa po šanku vaške beznice, Melanijin pa na nacionalni televiziji. Da prvi to počne v alkoholnem deliriju, drugi pa v hladni politični preračunljivosti. Da za prvim Marija protestno ne pobriše bruhanja, drugemu pa Melania nastavlja zlati pladenjček.

In tako je zvezda v Sloveniji rojena. Figo, pa boj za enakopravnost žensk in pehanje za izobrazbo in žrtvovanje zasebnega življenja za delo, ki bo spreminjalo svet na bolje. Figo, pa sufražetke pa volilna pravica pa zažiganje modrcev. Pomembno je biti lepa žena vplivnemu možu, tudi če si ta želi spreminjati svet na (še) slabše.

Oprostite, kje se lahko izpišem iz tega fen kluba?

* Jaz nisem Melania