Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Basel - Maccabi Tel Aviv
1
Basel je izkušena ekipa, vajena podobnih evropskih tekem, saj v zadnjih letih zelo uspešno nastopa na mednarodni sceni. Tudi letos mu dobro kaže, da se uvrsti v ligo prvakov, saj mora preskočiti le še izraelsko oviro. Švicarji so tudi v odlični formi, saj so dobili vseh dosedanjih pet prvenstvenih tekem ter v prejšnjem krogu kvalifikacijah tudi obakrat premagali Lech Poznan.

Nogomet - Liga prvakov

Valencia - Monaco
1, 0
Oba kluba sta se v sezono podala z željo po igranju v ligi prvakov, a jima žreb parov zadnjega kroga kvalifikacij ni bil najbolj naklonjen, zato se bo moral eden zadovoljiti le z evropsko ligo. Pred prvo tekmo za manjšega favorita za napredovanje veljajo Španci, ki pa na pripravljalnih tekmah v zadnjih tednih niso blesteli. A tiste tekme se ne igrajo zaradi izidov, kot bo primer tokrat, ko bo na domačih tleh za Valencio štela le zmaga, a Monaco se zlahka ne bo predal.

Nogomet – Slovenski pokal

Mura - Gorica
2
Gorica je zaenkrat senzacija prve slovenske lige, saj je po uvodnem porazu z Olimpijo nanizala pet zaporednih zmag in s 15 točkami zaseda celo prvo mesto na lestvici. Ob težavni finančni situaciji v klubu so takšni izidi prijetno presenečenje, kar je zagotovo popravilo vzdušje v goriškem taboru. Čeprav bo danes Miran Srebrnič verjetno nekoliko premešal igralsko zasedbo in spočil katerega od nosilcev, bi morali Goričani na krilih dobre prvenstvene forme streti tudi odpor tretjeligaške Mure, kjer nogomet ni več na ravni izpred nekaj let, ko so bili Prekmurci nepogrešljiv član prvoligaške scene.

Tenis - ATP - Cincinnati

Fish - Murray (prvi niz)
2
Fish je bil pred leti pomemben igralec na velikih turnirjih, ki je lahko prekrižal načrte tudi najboljšim. Najvišje se je na lestvici ATP zavihtel leta 2011, ko je bil 7., a od takrat se je veliko spremenilo. Zadnji dve leti sploh ni igral in vmes prestal tudi operacijo srca, v juliju pa se je končno vrnil na igrišča. V ponedeljek je v Cincinnatiju presenetil z gladko zmago proti Troickemu, sedaj pa ga čaka še precej težja naloga, saj je Murray v odlični formi (v nedeljo je v finalu Montreala ugnal Đokovića). Današnja nasprotnika sta pred tedni skupaj nastopila tudi v dvojicah v Atlanti, kar bo še dodatna prednost za Škota, saj ve, kaj so Američanovi najmočnejši aduti. Dvoboj bo najverjetneje z 2:0 dobil drugi igralec sveta, ker pa stave na točen izid v nizih ni, si lahko pomagamo s stavo na dobljen prvi niz, kjer je kvota vsaj malce višja od minimalne za navadno zmago.