Sejem AGRA je živ

Očarale vas bodo strokovne razstave govedi, konj, prašičev, drobnice, avtohtonih pasem domačih živali, čebelarstva, perutnine in malih živali. Od sobote do ponedeljka boste lahko spremljali predstavitve mednarodne šole mladih rejcev goveda ter vse dni uživali ob nastopih študentov z lipicanskimi konji. Navdušili vas bodo osrednji sejemski vrt, njiva z avtohtonimi rastlinami in prikazom zelenega gnojenja, ekološki ter Permakulturno-biodinamični vrt s hiško iz slamnatih bal, slovenski trsni izbor, nasad starih sort jablan in hmelja, gozdno-parkovni nasad ter prikazi uporabnosti industrijske konoplje. Ta bo predstavljena tudi v Agrini kuhinji tradicionalnih dobrot, pripravljenih na nov način ter v modnih oblačilih.

Poučen in živahen

AGRA ponuja strokovne nasvete za vrtičkarstvo, pridelavo in rejo ter varno delo v gozdu. S posebnimi razstavnimi prostori se predstavljajo tuje države in regije. Po sejemskem koledarju in urniku se lahko zabavate in pri tem izobražujete, začenši v soboto na festivalu piva in glasbenem večeru z Manco Špik. Poskusite lahko 50 najboljših blagovnih znamk slovenskih živil, pekovske izdelke, slovenske jedi iz največjega lonca na svetu, pecivo iz slovenske keramike ter vina, med, mesne in mlečne izdelke, nagrajene na strokovnih ocenjevanjih kakovosti.

Zelen v srcu

AGRA vabi tudi z ugodnimi cenami vstopnic in brezplačnim parkiranjem. Po paketni ceni, ki vsebuje avtobusni prevoz, vstopnico in sejemsko malico, se lahko na bolj zelen način celo pripeljete na relaciji Ljubljana (7:30) – Žalec (8:28) – Celje (8:41) – Maribor (9:30) – sejem AGRA v Gornji Radgoni (10:10) ter nazaj ob 16:25. Več informacij: Vesna Dajčman, T: 02 5642 118, E: vesna@pomurski-sejem.si.

Izberite svoj dan in program za doživetje sejma AGRA na: www.pomurski-sejem.si.