Nemec Severin Freund sezono le nadaljuje tam, kjer je končal lansko z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Potem ko je izpustil uvodno tekmo poletne velike nagrade v Wisli, je bil na domači skakalnici v Hinterzartnu drugi, konec tedna pa je v razmaku 24 ur zmagal na preizkušnjah v Courhevelu v Franciji in Einsiedelnu v Švici, kjer je Prevca premagal za pol točke. »Sploh ne vem, zakaj mi gre tako dobro od nog. Za poletno veliko nagrado nisem imel posebnih priprav. Še vedno mi primanjkuje elegance pri doskoku. Lepo je biti med najboljšimi na tekmah poleti. Skupna razvrstitev me ne znanima. Vračam se na trening, saj me čaka še veliko dela do začetka tekem na snegu. Poletna velika nagrada je zame trenutno končana. Ne vem, če bom nastopil še na kakšni tekmi,« je povedal Severin Freund, ki tako ne bo branil rumene majice.

Potem ko je bil Peter Prevc na prvih dveh tekmah 14. in 18., se je na mini francosko-švicarski turneji obakrat povzpel na zmagovalni oder s tretjim in drugim mestom. »Tretje mesto v Courchevelu je dober izkupiček, potem ko sem v poskusni seriji skočil le 108 metrov. Vesel se, da se mi je uspelo dobro zbrati za tekmo. Moji skoki so boljši iz tekme v tekmo,« je bil v svojem slogu kratek Peter Prevc, ki se umika na trening. Na treh postajah azijske turneje, kamor bi moral potovati z letalom, ne bo tekmoval, ampak bo ta čas izkoristil za trening in se na poletno veliko nagrado verjetno vrnil šele na finalu konec septembra v Hinzenbachu v Avstriji.

Preostali Slovenci so zaostali za pričakovanji. V Courchevelu je bil med dobitniki točk le Jaka Hvala (30. mesto), v Einsiedelnu pa Robert Kranjec (29. mesto), kar sta prvi točki v letošnjem poletju za izkušenega Kranjčana. Naslednji tekmi bosta konec meseca v Hakubi na Japonskem, kjer bo na poletnih tekmah začel tekmovati Jernej Damjan, lanski skupni zmagovalec velike nagrade. jo