Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manchester City - Chelsea
1, 0
Že v drugem krogu premier lige je na sporedu derbi glavnih dveh favoritov prvenstva. V uvodnem kolu je precej več pokazal City, ki je na krilih Toureja v gosteh s 3:0 nadigral WBA, medtem ko je Chelsea na svojem stadionu le remiziral s Swanseajem (2:2), v zadnjem delu tekme pa celo trepetal za točko. To seveda še ne pomeni, da je Chelsea letos slab in brez možnosti za ubranitev lovorike, a že poletje je nakazovalo, da prvaki vsaj zdaj še niso na lanskem nivoju in so precej manj prepričljivi. City je edina ekipa, ki je Chelsea lani ni premagal (dva remija 1:1), zato se lahko optimistično loti tudi današnje tekme, kjer bo od prve minute napadel zmago, ki bi mu proti prvakom prinesla že pet točk naskoka, verjetno pa bo uspel priti vsaj do točke.

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Ajaccio GFCO
1
PSG bo tudi letos v Franciji na vseh tekmah nesporen favorit za zmago, cilja pa ponovno na vse možne domače lovorike. Prvenstvo je začel z minimalno zmago v Lillu, ko je slavil z 1:0, tokrat pa lahko navijači pričakujejo kak gol več, saj Ajaccio nima dovolj kvalitete, da se enakovredno zoperstavi prvakom.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Wolfsburg - Eintracht (F)
1
Wolfsburg je bil lani druga najboljša ekipa v Nemčiji, ta primat pa boverjetno zadržal tudi v tej sezoni, z zmago v superpokalu pa je nakazal, da si želi morda celo ogroziti Bayernov primat. Moštvo je čez poletje ostalo skoraj nespremenjeno, zato težav z uigranostjo ne bi smelo biti in Eintracht čaka težka naloga proti ofenzivno naravnani domači zasedbi.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

PSV Eindhoven - Groningen
1
PSV je v prvem krogu že nepričakovano izgubil dve točki na gostovanju pri Haagu, ko je v izteku tekme spektakularno zadel domači vratar. Razočaranje in slaba volja po takšnem razpletu bosta verjetno pripomogla k temu, da bodo nogometaši iz Eindhovna danes še boljmotivirani in odločni, da pridejo do prve prvenstvene zmage. Tekme jim očitno leži, saj so Groningen pred dnevi v superpokalu ugnali s 3:0.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Benfica - Estoril
1
Benfica obrambo naslova začenja z domačo tekmo proti Estorilu, ki je lansko sezono končal zgolj na 12. mestu ligaške lestvice.Tudi čez poletje ni doživel tako velikih sprememb, da bi lahko v novi sezoni pričakoval velik napredek in skok med najboljše. Za Benfico po porazu v superpokalu tokrat pridejo v poštev le vse tri točke, ali pa se bo med njene privržence že naselila nervoza in bodo narasli dvomi, če je lahko tudi letošnja sezona uspešna.