PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Namišljeni pari - Kdo bo danes dosegel več golov

Gorica-Dinamo ZG
2
Športna Loterija se je spomnila dodati zelo zanimivo ponudbo, kdo bo dosegel več golov, nekateri današnji pari pa so dokaj predvidljivi. Predvsem pri zadnjem misli, da dvoma ne bi smelo biti, kajti danes sem prepričan v konec serije Goričanov - težko bodo prebijali urejeno postavitev Domžalčanov, Elsnerjevi fantje so še najbolj ranljivi iz protinapadov. Gorica kaj več kot zadetka ne bi smela doseči, medtem ko bo Dinamo najbrž spet dodobra napolnil mrežo RNK Splita. Na zadnji tekmi so jim dali štiri, na predzadnjem medsebojnem srečanju pa kar pet golov.

Nogomet - Škotska - 1.liga

Dunfermline-Cowdenbeath/+1/
1
Stavo sem gledal že ob sredinem pisanju te rubrike, a sem si rekel, da marsikoga verjetno zanima samo dogajanje čez tekoči dan. Žal je do danes kvota že močno padla in tako bom raje vzel "hendikep" in če že zgrešim, bom vsaj dostojno "padel". Torej Dunfermline je zgradil ekipo za neposredno uvrstitev v drugo ligo, prišle so močne okrepitve, medtem ko je Cowdenbeath po kalvariji v drugem rangu izpadel in s tem se je poslovilo tudi nekaj ključnih mož. Prvenstvo so odprli s porazom 1:2 proti Stranrearu, medtem ko je "Dunfer" nasprotnike zmlel s 6 proti 1. Današnja tekmeca sta se letos pomerila že v ligaškem pokalu na začetku tekočega meseca in tedaj je bilo na istem igrišču 5 proti 1 za Dunfermline.

Tenis - Challenger - Portorož

Vanni L.-Žemlja G.
2
Grega je vsak dan odigral bolje in bi enostavno moral še enkrat osvojiti Portorož. V finalu ga čaka Italijan, ki se najbolje znajde na peščeni podlagi, v polfinalu pa je zgolj izkoristil priložnost, ki mu jo je podaril Gomboš. Slovak je naredil kar 12 dvojnih napak, bil zelo neučinkovit na drugi servis in return. Vanni ima še eno veliko težavo - ta teden si je na igriščih v Marini močno obrabil športne copate, za kar je v slačilnici potožil tudi današnjemu tekmecu.

Tenis - WTA - Toronto

Errani S./+1,5/-Halep S.
2
Ne morem verjeti, da se je Erranijevi spet uspelo "prešvercati" tako globoko v žreb, zlasti zato, ker se v Torontu igra na trdi podlagi. Verjamem, da bo Halepova silovito napadla njen servis in z igrišča odšla kot finalistka. Tenis potrebuje nov obračun Romunke in Serene Williams!

Tenis - ATP - Cincinnati kvalifikacije

Kozlov S.-Lu Yen Hsun
1
Za konec poskušam s presenečenjem. Mladi Stefan Kozlov velja za enega izmed največjih potencialov ameriškega tenisa, lani je v Melbournu igral finale mladinskega Australian Opena in Wimbledona, ob koncu koledarskega leta osvojil Orange Bowl, potem pa se letos večinoma osredotočil na igranje turnirjev nižje ravni med člani ter dvakrat prišel v finale na tekmovanjih Futures. Če bo imel Lu slab dan ,potem bi ga lahko mladenič, rojen v Skopju, morda lahko izločil.