Zagotovo pa je zastaranje slaba novice za Janeza Janšo. Ni časa za veselje in proslavljanje. Je lahko le žalost in razočaranje. Namreč, Janez hoče dokazati, da je nedolžen. Z zastaranjem se mu ta možnost, ta pravica in dolžnost na najbolj brutalen način krati. Namesto da bi Janez s svojim odvetnikom dokazal, kako ni le vse skupaj konstrukt, temveč čista izmišljotina, čista znanstvena fantastika, bo moral zdaj hoditi po svetu z bremenom zastaranja primera. Še zborovanja pred ljubljanskim sodiščem bodo izgubila vsak smisel in pomen. Zakaj bi tam množica protestirala, navijala in se družila, če pa je vse skupaj pozabljeno. Obujanje mrličev in fantomov pa bi delovalo le za kratek čas. Toliko, da nas spomnijo, da so še vedno v pripravljenosti. Včasih smo imeli orožne vaje in vsesplošen žur z imenom nič nas ne sme presenetiti. Danes nadaljujemo z zborovanji pred sodiščem v stilu računajte na nas.

In ker vemo, da je Janez vizionar, da vidi dlje kot mi, dlje kot mediji in dlje kot tudi tisti pred sodiščem, je pravočasno potegnil zmagovalno potezo. Ustanovitev lastnega medijskega koncerna, lastne televizije. V bistvu televizija ne bo na medijskem polju zato, da bi kradla gledalce Popu, Planetu ali nacionalki, niti ne zato, da bo alternativa tovarnam laži in zavajanj, temveč zato, da bo razčistila stvari do dna. Da bo do kosti razgalila farso primera Patria. Torej, novi medijski projekt bo nadoknadil tisto, kar z zastaranjem onemogočajo pravosodni organi. Saj veste, še vedno se bodo našli kakšni modeli, ki bodo robantili naokoli z domislicami na temo Patrie. Nova televizija bo očistila Janezovo krivdo do modrine Soče pri izviru. Ko se bodo raziskovalni novinarji nove televizije raztepli po terenu, se odpravili na Finsko, v Avstrijo in celo v Kanado, bo na koncu vsem jasno, kar je jasno tudi tistim pred sodiščem.

Janez nima nič s Patrio. Janez je za Patrio prvič izvedel šele takrat, ko so murgelski prdci spustili v medijski zrak smrdeče pline. Janez morda niti ne ve, koliko koles ima patria. Ker takrat, ko je on kot predsednik vlade vodil to državo in Evropo, ga miniaturni modelčki vojaških igračk za na odpad niso zanimali. Zanimala ga je le pot do svetilnika. Kako naj Slovenija postane evropski vzgled, evropski wunderkind. Na žalost so ga na poti zaustavili tisti, ki so tudi nesramno razglasili zastaranje primera. Z eno besedo, nezrelo in ponižujoče. Zato plizzzzzz, naj se nova televizija pojavi čim prej, da zapre usta dvomljivcem…