Izkupiček treh Slovencev na turnirju serije challenger v Portorožu je bil celo boljši od načrtovanega. V drugi krog sta se uvrstila kar dva. Pričakovano je prvo oviro preskočil Grega Žemlja, malce manj Aljaž Radinski. Dvajsetletnik iz okolice Maribora je povabilo organizatorja prejel, ker se je pred časom odzval klicu selektorja Blaža Trupeja za nastop v Davisovem pokalu proti Izraelu.

Radinski se s tenisom ukvarja od četrtega leta. Začel je v teniškem klubu Mime Jaušovec, zdaj je član ŽTK Maribor. »Vmes sem se le dve leti preizkušal v drugih športih, predvsem v nogometu, toda takrat sem opazil, da je tenis moje življenje,« je povedal Aljaž Radinski. Njegov vzornik je Novak Đoković, trener pa Mitja Zajšek. Na lestvici ATP zaseda 1167. mesto, za preboj v drugi krog je dobil sedem novih točk za lestvico. »Osredotočen sem zgolj na to, da s trdim delom in treningi dokažem, da je mogoče prav vse. Ni pomembno, ali si Američan ali Slovenec,« je pristavil mladi teniški igralec. »Čim več treningov želim imeti z Grego Žemljo in najboljšimi Slovenci. Veliko samozavesti sem dobil, ko sem prišel v reprezentanco. Več si upaš, lažje je igrati, boljše imaš treninge.«

Po igri sodeč mu bolj ustreza trda podlaga, a v Sloveniji mora trenirati predvsem na peščenih igriščih. »V Sloveniji, predvsem pa v Mariboru, imamo zelo malo igrišč s trdo podlago. V Mariboru ima samo en klub igrišče s trdo podlago, ki ga je treba plačevati. Turnirji futures, kjer večinoma igram, se igrajo na pesku, zato sem bolj vajen peska. Moja igra je verjetno primernejša za trdo podlago, toda še vedno je treba trenirati in igrati na trdi podlagi, če se hočeš nanjo res dobro pripraviti,« pravi Aljaž Radinski. »Do konca leta imam še šest turnirjev serije futures, štiri v Bolu na Braču, potem še dva v Grčiji. Želim si čim dlje. Že od malega si želim v elitno stoterico,« se je ozrl v prihodnost.