V karieri ste osvajali lovorike na veliko močnejših turnirjih. Imate na tekmah serije challenger dovolj motivacije?

Nobenih težav nimam z igranjem na turnirjih te serije. Tudi mnogi drugi igralci, ki so tukaj v Portorožu, so v preteklosti že blesteli na višji ravni. Precej nas je takih, ki smo izenačeni. V tem tednu je le še masters v Montrealu, kjer na glavnem turnirju igra le najboljših štirideset na svetu. Če ne bi prišel v Portorož, bi bil doma. Raje sem tukaj, kot da igram v kvalifikacijah na večjih turnirjih.

V zadnjem času ste se španski igralci pritoževali nad razmerami v državni reprezentanci in selektorico Galo Leon. Kakšno je ozadje zgodbe?

Nobenih težav nimam z Galo Leon. Pred tem smo imeli nekaj nesoglasij z vodstvom zveze in predsednikom, ki ga ni več. Predvsem nas je motil način, kako je imenoval selektorico. Zdaj se je vse uredilo. Komunikacija z zvezo je po menjavi predsednika in selektorice bistveno boljša, zato smo reprezentanci na voljo skoraj vsi španski igralci.

Španija ima trinajst igralcev med najboljšo stoterico. Kaj je razlog za uspeh?

Zelo dobro se dela z mladimi igralci. Tudi zveza je dobro organizirala trenerje za najmlajše, ki imajo veliko znanja. Mlade igralce naučijo vseh osnov tenisa. Trenutno je sicer nekaj manj talentov v ozadju, toda pričakujem, da bomo še vedno imeli kvalitetne igralce. Imamo mladinca, ki kaže velik potencial.

Vam ustreza, da je na turnirjih tako veliko rojakov?

Zagotovo je lepo, da imamo toliko vrhunskih igralcev, s katerimi se lahko družiš na turnirjih. Nisi sam, ampak imaš družbo, s katero ti čas hitreje mine.

Kaj lahko poveste o Rafaelu Nadalu?

Nadal je eden najboljših igralcev v zgodovini. Zmagal je veliko turnirjev, postavil številne rekorde… Zaznamoval je zadnje teniško obdobje. Trenutno je v malce težavnem obdobju, toda prepričan sem, da bo še osvajal pomembne turnirje.

Kakšen je zasebno?

Precej normalen fant. Je odličen igralec tenisa, toda zasebno je tak kot drugi. Poznam ga že mnogo let, saj sva rojena isto leto in sva skupaj igrala v vseh mlajših selekcijah.

Lahko kdo na vrhu ogrozi Novaka Đokovića?

Trenutno zelo težko, saj igra na vrhunski ravni. Brez dvoma je številka ena. Igra odličen tenis, hkrati je tudi zelo stabilen in brez nihanj v formi. Izvrsten je vso sezono, zato je skoraj nepremagljiv.

Vi ste uspešni tudi v dvojicah, v katerih ste se nekajkrat pomerili proti bratu Gerardu Granollersu. Kako ste se počutili?

Težko, zelo težko. Vedno si želiš, da bi tvoj brat zmagal, potem pa ga skušaš premagati. V tistih trenutkih moram pozabiti, kdo mi stoji nasproti.

Prihajate iz Barcelone, toda v nogometu navijate za Espanyol.

V Barceloni obstaja še en klub, ki ima boljši in lepši stadion. Res je Espanyol druga ekipa v Barceloni in ima manj privržencev, toda najlažje je biti navijač Barcelone. Tudi moj trener, ki je z mano v Portorožu, je pristaš Barcelone. Vedno imava bitke.

Kako se razumeta med katalonskim derbijem?

Slabo. Večkrat sva se že sprla, toda pozneje se pomiriva in sva spet prijatelja. A včasih zaradi nogometa sploh ne govoriva.

Za koga navijate na tekmi med Realom Madridom in Barcelono?

Raje vidim, da zmaga Madrid, zagotovo. Zdi se mi, da tudi navijači Barcelone raje vidijo, da zmaga Madrid, kadar igra proti Espanyolu.