PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Montreal

Monfils G.-Muller G.
1
Servis Gillesa Müllerja se skozi potek dvoboja počasi začne slabšati in če bo Luksemburžan v prvem nizu še lahko rešetal Francoza, ga v nadaljevanju vsekakor čakajo težave. Fogninija je Gael presenetljivo gladko izločil, vse skupaj pa obeta ne samo današnjo zmago, temveč prodor globoko v žrebu čez celoten teden v Kanadi.

Tenis - ATP - Montreal

Čilič M.-Tomic B./+1,5/
2
Bernard je res v obeh dvobojih proti Marinu izgubil, a tokrat se zdi, da je Avstralec čez poletje dobil dve "budilki", ki sta ga dokončno streznili. Najprej ga je Rafter vrgel iz reprezentance, potem pa je sledila še izkušnja z zaporom v Miamiju in Tomic se je izvrstno odzval - takoj osvojil turnir v Bogoti, tudi tale uvodna zmaga proti Sousi v Montrealu pa je že bolj skladna z njegovimi besedami iz začetka sezone, ko je dejal, da so hitri avti in brhka dekleta odslej za Avstralca na stranskem tiru.

Tenis - ATP - Montreal dvojice

Fognini/Robredo-Klaasen/Ram R.
2
Počasi lahko že začnemo s kalkulacijami o uvrstitvi na zaključni turnir v O2 Areno, kamor si bo pot utrlo 8 najboljših parov te sezone. Klaasen in Ram sta od Londona oddaljena kar precej točk, a ob odličnem zaključku sezone bi jima morda vseeno lahko uspelo. Danes imata lepo priložnost, da se izkažeta, saj se bosta pomerila proti dvojici, ki prav veliko ni nastopala skupaj, tudi trda podlaga pa Fabiu in Tommyu ni ravno tako pri srcu, kot južnoafriško-ameriški navezi.

Tenis - WTA - Toronto dvojice

Chan C./Kania-Fichman/Zhao C.
1
Domače dvojice Abanda/El Tabakh si ne bi upal "kontrirati", medtem ko je s Fichmanovo in Zhao drugače. Punci se mudita samo na ITF turneji, skupaj sta igrali samo v pokalu Federacij, drugače pa tekmujeta ločeno. Ker se Fichmanova šele vrača po kar trimesečni odsotnosti nekako ne "kupim", da je dovolj dobro pripravljena za premagovanje nasprotnic na WTA turneji, pa najsi bo to na domačem terenu in med dvojicami, kar zadevo vsaj malce olajša.

Nogomet - Finska - 1.liga

HJK Helsinki-Lahti
1
Helsinkom se je nastopanje v Evropi močno poznalo na rezultatih v domačem prvenstvu, saj so jih najbližji zasledovalci že skoraj ujeli. Potem ko je postalo jasno, da bo ekipa HJK-ja igrala kvalifikacije za Evropsko ligo proti Krasnodarju, se sedaj fantje lahko osredotočijo na lovljenje nove zvezdice. Doma imajo v prvenstvu letos "score" 9-3-0, dejstvo je tudi, da je njihov napad najmočnejši v Veikkausligi in čeprav je Lahti trenutno najbolj "vroča" ekipa v državi Božička, je njihovo dejansko vrednost dobro prikazal evropski fiasko proti Elfsborgu (Švedi so napredovali s skupnim izidom 7-2). Gostje bodo po moji oceni lahko srečni, če se iz prestolnice vrnejo s točko.