Da bo mlajši od bratov Dragić pristal na izhodnih vratih moštva iz zvezne države Massachusetts, ni presenečenje, saj so takšen scenarij številni ameriški mediji napovedovali že ob njegovem prihodu v Boston konec julija. Slovenski košarkar ima sedaj manj kot 48 ur časa, da najde novega delodajalca, ki bo od Keltov prevzel igralčeve pogodbene obveznosti v višini 1,7 milijona dolarjev. V kolikor se to ne bo zgodilo, bodo Bostončani Dragiću dolžni izplačati celoten znesek zapisan v pogodbi, 26-letnik pa bo hkrati postal tudi prost igralec, s čimer bo imel proste roke pri iskanju novega kluba bodisi v ligi NBA bodisi izven nje.

Branilec, ki je v lanski sezoni v v dresu Phoenixa in Miamija skupno zbral 16 nastopov, v povprečju pa je igral 4,7 minute in dosegel 1,8 točke, je v Bostonu pristal, ker pri vročici v prihodnji sezoni ne želijo prekoračiti najvišje dovoljene omejitve plač, zaradi katere bi morali posledično plačati tudi luksuzni davek. Slednji bi, v kolikor bi klub zadržal ves kader, znašal kar 26 milijonov dolarjev.

Zoran Dragić se sicer te dni z reprezentanco pripravlja na septembrsko evropsko prvenstvo, na katerem se bodo Slovenci v prvem delu, odigranem v Zagrebu, pomerili z izbranimi vrstami Hrvaške, Gruzije Nizozemske, Grčije in Makedonije.