Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropski Superpokal

Barcelona - Sevilla
1
Če bi se tekma odigrala ob koncu lanske sezone, dvoma o zmagovalcu ne bi bilo. A v uvodu v novo, ko moštva še lovijo formo, so presenečenja vse prej kot redka. Seveda je Barcelona, ki lovi že svojo četrto lovoriko v slabih treh mesecih, favorit, a jim zna Sevilla na poti do nove trofeje pošteno otežiti delo.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Gorica - Zavrč
0
Gorica se je bo uvodnem visokem porazu proti Olimpiji hitro pobrala in sedaj celo zaseda vrh prvenstvene lestvice. Že res, da so Primorci strelsko izjemno razpoloženi, a jim utegne obramba Zavrča, ki je do sedaj na štirih tekmah prejela le tri gole, povzročati kar nekaj težav. Ob tem velja tudi dodati, da imajo Goričani po štirih krogih najslabšo obrambo.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Den Haag - PSV Eindh.
2
Den Haag v pripravljalnem obdobju ni blestel, vendar je na zadnji prijateljski tekmi le uspel vpisati zmago proti španskemu drugoligašu Mallorci. Kljub temu danes na zmago ne more računati, saj gostijo močni PSV, ki tudi v novi sezoni naskakuje naslov državnega prvaka. Glede na to, da so imeli nogometaši iz Eindhovna v zadnjem obdobju kar nekaj zelo zahtevnih prijateljskih tekem (Monaco, Lyon, Valencia), proti Den Haaggu prevelikih težav ne bi smeli imeti.

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Ried - Salzburg
2
Salzburg ni le nepričakovano izpadel iz kvalifikacij za ligo prvakov, katastrofalno je začel tudi prvenstvo in je po treh tekmah še vedno brez zmage. A rdeči biki utegnejo rezultatsko krivuljo obrniti prav proti Riedu. Slednjemu kaže še slabše kot avstrijskemu prvaku, saj je v treh krogih dosegel le en gol, prav tako pa ima tudi najslabšo obrambo lige.