Če pogledamo zadnje večje prevzeme. Pfizer je kupil Hospiro za skoraj 17 milijard dolarjev, Johnson & Johnson je ponudil 18 milijard za Pharmacyclis, Shire je ponudil 29 milijard dolarjev za Baxalto in potem imamo še Mylan, ki je ponudil kar 35 milijard za Perrigo, ter še najnovejši napovedani prevzem Teve, ki ponuja nekoliko več kot 40 milijard dolarjev za generični del podjetja Allergana.

Ogromne številke, ki tudi delno nakazujejo pregrevanje panoge. Vendar razlogi podjetij za nakupe niso iracionalni, ampak izhajajo iz realnih potreb, kar daje optimistično sliko za naprej. Kakor se je izkazalo v zadnjih letih, kdor ni bil dovolj aktiven pri prevzemih in/ali pri lastnem razvoju, je ostal na drugem tiru. Delniški trg je nagradil zelo ambiciozna podjetja, ki so agresivno vlagala svoj kapital. Ko to vidijo drugi, ki v svojih dejanjih niso bili dovolj aktivni, nenadoma želijo tudi oni vstopiti v prevzemno igro. Delničarji pa so posledično deležni višjih tečajev.

Kot vidimo, je panoga zdravstva v zadnjem obdobju postala izredno živahna in podjetja, ki so bolj ali manj samo sedela na svojih proizvodih in generirala presežna denarna sredstva, v zadnjem obdobju niso nagrajena. Nekatera se zdaj želijo čim hitreje vrniti v igro, kar ustvarja povečano prevzemno aktivnost, ki smo je deležni. Za delničarje pa je to dober znak.