Tehnološki napredek v času hude konkurence seveda ne sme počivati. Tesla je tako pred nekaj dnevi predstavil popolnoma avtomatizirano polnilno postajo za avtomobile, ki spominja na nekakšno železno kačo. Svoj prototip so sprva predstavili na omrežju twitter, kjer je doživel mešane odzive – od popolne navdušenosti do skepticizma: »Ko se je zadeva začela premikati, me je spreletel srh,« je zapisal eden od uporabnikov, ki je naletel na omenjeno objavo. Drugi se šalijo, da če bodo te mehanske kobre sčasoma zavladale človeštvu, vemo, komu lahko naprtimo krivdo.

Če gre verjeti, da Elon Musk ne načrtuje gradnje vojske robotov, ki bodo zavladali svetu, je nova iznajdba v osnovi polnilna roka, ki zazna v bližini parkiran avtomobil in se samodejno priključi vanj. Tako ni potrebne nobene interakcije voznika.

Prvi električni športnik, ki si zasluži ta naziv

Podjetje Tesla Motors je nastalo leta 2003. Leta 2004 se jim je pridružil vizionar Musk, ki si je ime in bogastvo ustvaril s popularnim načinom plačevanja paypal. Ta se je močno posvetil predvsem tesla roadsterju, s katerim je podjetje zasijalo na avtomobilskem prizorišču. Model je bil namreč prvi športni avtomobil (ki si to oznako dejansko zasluži), ki ga je v celoti poganjal električni pogon.

Njihov zadnji model S pa je, kot kažejo podatki, prav tako uspešnica, predvsem med jet set kupci ameriške Kalifornije. Tesla je že pred nekaj leti dosegel zavidljivo prodajo omenjenih modelov – prehitel jih je le mercedes serije E in BMW 5.

Po podatkih kalifornijskega avtomobilističnega združenja predstavlja Kalifornija kar 50 odstotkov prodaje podjetja Tesla. Bogate in slavne je že pred leti očarala toyota prius, ekosimpatija pa vztraja tudi s Tesla Motors. Cena modela S se začne pri 47.000 evrih.

Priljubljenost teh električnih lepotcev bliskovito raste tudi na naši strani luže. V Sloveniji je evropska podružnica Tesla Motors v sodelovanju s slovenskim podjetjem Avant Car na Brdu v Ljubljani odprla prvo polnilno postajo, tako imenovano superpolnilnico Tesla. Kot so takrat zapisali, bo polnilnica omogočala brezskrbno potovanje Teslovih voznikov iz osrednjih držav Evrope proti jugu, saj so na strateški lokaciji, tik ob glavni ljubljanski obvoznici, ki je povezana z glavnimi avtocestnimi sistemi stare celine.