Vsebina vsega okoli nas in v nas ne bi bila popolna, če ne bi bilo seans ob mizi, polni izrezkov in kuponov, ki jih potem sestavljamo v kombinacije, ki nas peljejo k sreči. Ta je seveda vedno ujeta v odstotek manj, v popust več. Kako ponosni smo, ko se v zadnjem trenutku spomnimo, da je »danes popust na vse izdelke, tudi tiste v akciji«, ker bi na ta pomemben odtenek skoraj pozabili in izgubili pri celotnem nakupu ogromen znesek, celo čez 17 centov. Sreča, ki nam jo ponujajo iz dneva v dan in z vedno pogumnejšimi dejanji, pa ni večna. Sreča je tudi slutnja nesreče. Včasih že sami sebi več ne verjamemo, ko nas seštevek popustov in prihrankov osupne, prevzame in samo spogledamo se v nemem spoznanju, da je to »več, največ« kar smo v najdrznejših fantazijah sanjali. Ne, oni ne odnehajo: jutri bo nov dan, poln presenečenj in ugodnosti, spet bo tisti presunljiv glas rekel »zdaj 52 odstotkov ceneje«!

Tekma, kako nas vedno bolj osrečiti in presenetiti, ima žal tudi svoj konec. Kot temna slutnja se plazi okoli nas in v naše denarnice ter nam guba čela od skrbi. In čeprav vemo, da je četrtek dan za upokojence in so ob torkih na vrsti posebni popusti za izbrane izdelke in gremo kupovat v sredo, da potem v nedeljo osmislimo nakup z novim popustom, nismo naivni. Kajti nekje je točka preloma. Nekje se vse neha. Nekoč pride ura resnice kot Tarča ob četrtkih /razen v poletni shemi/. Vemo, da se bo na ekranu prikazal Slavko s tisto Sokratovo zamišljenostjo in glasom, ki bo paral tišino. Takrat bo konec naše sreče. Popustov, kuponov, ugodnih nakupov bo nepreklicno konec. Zgodilo se bo tisto, kar bodo dan kasneje napovedali ekonomisti Jože, Maks, Matej in kar jih še je: v tekmi za dobrobit potrošnika smo prišli do točke, ki smo se je vsi bali, do ničle. Preprosto se ne bo dalo več (oziroma manj). In naslednji dan bomo šli v trgovine žalostni, brez kuponov in upanja. In dobili bomo kurje bedro in straniščno čistilo zastonj. Popusti niso več mogoči, razdali so se nam do 0,00. Konec!

Ne bo nas malo takih, ki bomo oropani družabnosti kuponske dobe. Vsi ti bomo trgovki stisnili v žep denar za tisto kurje bedro. Brez popusta, polna cena, jasno. Da pokažemo, da smo nezlomljivi. In z upanjem, da se vse začne znova in se sreča vrne (s popustom, jasno).