In se bomo vprašali, kdo je kriv. Kdo je tisti, ki bi moral razumeti, da nas je ta tranzitni promet enostavno zadušil, da zdaj melje še pločevino, potnike in tudi voznike? Policisti pa po nesreči takoj najdejo vzrok: neprilagojena hitrost.

Torej si lahko predstavljate, sredi kakšnega kaosa kupujete vinjete. Policija in vsi, ki so za varnost zadolženi, bodo morali zdaj hitro nekaj ukreniti, ker se bodo ljudje začeli spraševati, kaj, za vraga, delajo, da si zaslužijo za svojo plačo. Rešitev: še več radarjev na cesto, avtocestna policija, helikopterji... Nihče pa se ne vpraša, zakaj je tisti nesrečni Romun stal na pasu za počasna vozila. Ja, tako kot v Ljubljani, ko na isti avtobusni postaji stojita mestni in policijski radar, vse za varnost, dvojno, če je treba.

Tudi razni komentarji na forumih sem ter tja zadenejo žebljico na glavico. A kaj ko se jim nikoli ne prisluhne, kajti prav imajo le eni. Mi, preostali hvaležni uporabniki prenatrpanih avtocest in kolovozov, ki jim ta država reče ceste, pa skušamo preživeti na tovornjaških avtocestah smrti. Kajti zdaj bodo uvedli še višje kazni. Da bi disciplinirali vse te voznike tovornjakov in kombijev, ki delajo po cesti nemogoče, tega se očitno še nihče ni spomnil. Saj smo vendarle turistom prijazna država. Zato bomo raje usekali po domačih voznikih.