Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Lille - PSG
2
Otvoritvena tekma nove sezone v Franciji prinaša zanimiv dvoboj, kjer je vprašanje le eno: ali bo PSG prvenstvo odprl z zmago ali pa bo kot lani znova sezono začel neprepričljivo in si zakompliciral zadeve? Kajti jasno je, da je PSG edini možni kandidat za naslov prvaka, ostali pa se lahko borijo za ligo prvakov. S tega vidika jim kakšna izgubljena točka sem in tja ne škodi preveč, a vendarle bodo želeli pokazati svojo moč in začeti z zmago. Tudi z ligo prvakov se še ne ukvarjajo, zato so lahko Parižani povsem osredotočeni na to tekmo, ki bi jo kljub solidni domači zasedbi morali dobiti.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Zavrč - Krka
1
Zavrč je znova sestavil zanimivo zasedbo, ki se lahko kosa tudi z najboljšimi v državi, kar je že dokazal z remijema proti Mariboru in Olimpiji. Zdi se, da bi se Zavrčani letos lahko borili za nastop v Evropi, medtem ko Krko kljub dobremu začetku sezone verjetno znova čaka le boj za obstanek. Na svojem terenu bi morali kvalitetnejši domačini najti pot do vseh treh točk.

Nogomet - Norveška - 1.liga

Valerenga - Tromso
1
Valerenga je po treh zaporednih zmagah v zadnjem krogu izgubila pomembno tekmo proti neposrednemu tekmecu Stabaeku, ki jo je tako prehitel na drugem mestu. Vodilni Rosenborg sedaj Valerengi beži že za 9 točk, tako da ji boj za naslov prvaka počasi uhaja iz rok, a še vedno je pomembno, da ostane vsaj na 3. mestu, ki prinaša igranje v Evropi. Tromso je idealen tekmec, da se danes domači vrnejo na zmagovito pot, saj ima porazno sezono, v kateri se bo še namučil, če ne želi izpasti v drugo ligo.

Nogomet - Škotska - Champions

Glasgow Rangers - St.Mirren
1
Sezono začenjajo tudi v škotski drugi ligi, kjer bo v ospredju zanimanja vprašanje, če se bo Rangersom v drugem poskusu uspelo prebiti nazaj v prvo ligo, iz katere so pred leti izpadli zaradi bankrota, ko so morali v 5. ligo. Lani so bili za las prekratki, ko so izgubili v zadnjem krogu kvalifikacij za napredovanje, zato bodo verjetno letos še bolj motivirani, poskušali pa bodo napasti kar prvo mesto, ki med prvoligaše vodi neposredno. St. Mirren je bil lani z naskokom najslabše moštvo premier lige, kar pomeni, da sodi nekam v sredino druge lige, torej je cilj Rangersov v tej tekmi le en, zmaga.