Igra različnih barv, materialov in oblik vnaša v prostor za sedenje dinamiko in svežino, pri tem pa je treba misliti tudi na velikost prostora. Pomembno je, da je ta cona vizualno zračna, torej da ni zasičena s pohištvenimi elementi. Zato izberite takšno velikost troseda ali kotne garniture, ki je proporcionalna s površino. Sodobne sedežne garniture imajo nizek naslov, so vizualno mehke in zaobljenih oblik. Lahko so pravokotne ali ovalne, kar je odvisno od elementov pohištva. Načinov za ureditev sedežnega prostora je veliko, vendar naj bodo tisti najbolj ustvarjalni rezervirani za večje prostore.

Osnovni element dopolnjujejo fotelji

Trendi narekujejo postavitev enega ali več foteljev, zato je priporočljivo izbrati manjši element za sedenje, ki ga dopolnjujejo posamezni sedeži. Prav slednji ustvarjajo prilagodljivost prostora, ker jih je mogoče razmestiti v različne cone, jih uporabiti za delovni kotiček ali kot za branje ali pa so sestavni del sedežnega sestava. Naslonjači naj bodo vsekakor v retro stilu ter naj se po barvi in vrsti tkanine razlikujejo od prevladujočega sedežnega elementa. Če jih je več, ni treba, da so enake barve ali oblike – dovoljene so vse kombinacije. Prav te ustvarjajo vtis ležernosti in ugodja, osvobojen pravil in ustvarjalnih preprek.

Klubska mizica za kombiniranje

Klubska mizica je lahko pravokotne ali ovalne oblike, vendar je zaželeno, da je sestavljena iz več elementov. Les, kamen, kovina in steklo so najbolj zaželeni materiali, ki se tudi pogosto kombinirajo. Če je mizica sestavljena iz elementov različne višine in širine, je bolj prilagodljiva, zato so tudi možnosti kombiniranja pohištva večje. V trenutku lahko z enim od elementov klubske mizice in foteljem ustvarite kotiček za oddih in branje ali intimno območje za pogovor. Izkoristite vse možnosti prostora in takšnih prilagodljivih elementov!

Moderna preproga, svetila ter veliko zelenja

Preproga je obvezen del skupine za sedenje, saj na videz oblikuje meje prostora ter daje občutek topline in ugodja. V modi so etno motivi, abstraktni ali cvetni vzorci ter geometrija. Zelo trendovski črnobeli geometrični vzorci se odlično skladajo z živimi barvami ter dajejo prostoru intenziven izraz. Za vse, ki imajo raje, mirnejši vtis, so priporočljivi pastelni toni z abstraktnimi vzorci. Tudi razsvetljava je pomembna za celovit vtis. Velika svetlobna telesa in samostoječe svetilke so neizbežen element v skupini za sedenje. Obvezno naj bodo v retro stilu, postavitev v prostor pa je ustvarjalna in dekorativna, tudi takrat, ko razsvetljava ni prižgana. Stene okrasite s slikami, prostor pa z zelenjem. V trendu so rastline, ki zavzemajo veliko prostora, zato z njimi ne varčujte.

Vir: www.interijernet.hr