PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Apoel Nikozija - Midtjylland
0, 2
Ciprčani so se z gostovanja z Danske vrnili z zmago (2:1), kar jim široko odpira vrata v naslednji krog kvalifikacij. A za to se bodo morali še precej potruditi, saj izid prve tekme ni realen pokazatelj dogajanja na igrišču. Danski prvaki so bili namreč precej boljši, a neučinkoviti – iz 15 strelov so zadeli le enkrat, medtem ko je Apoel slavil gol po obeh strelih, ko je žoga zletela v okvir vrat. Ciprčani še niso začeli s prvenstvom, zato njihova forma še ni na vrhuncu, da so šibki pa je pokazal že prejšnji krog kvalifikacij, ko so po dveh remijih komaj izločili Vardar. Midtjylland je medtem slavil na vseh preostalih petih tekmah nove sezone, zato Danci kljub težkemu položaju prav gotovo še niso vrgli puške v koruzo.

Nogomet - Liga prvakov

Monaco - Young Boys
1
Monaco je z zmago s 3:1 že na prvi tekmi verjetno razrešil vse dvome o potniku v naslednji krog kvalifikacij, zato so njegovi nogometaši lahko sproščeno opravili priprave na povratno tekmo. Švicarji tudi sicer v zadnjem času niso v optimalni formi, saj so v domačem prvenstvu v prvih treh krogih trikrat remizirali, zato bodo najbrž danes (v primeru, če ne bodo hitro občutno zmanjšali zaostanka) kmalu začeli hraniti moči za nedeljsko prvenstveno tekmo, kjer je zmaga že skoraj nujna, Monaco pa bo izkoristil priložnost in se z zmago podal v prvo kolo francoske Ligue1.

Vaterpolo - SP

Srbija - ZDA
1
Srbi po zmagi v svetovni ligi tudi na svetovnem prvenstvu razmišljajo le o naslovu prvaka. Že v skupinskem delu so dobili vse tri tekme, sedaj pa gre zares in so porazi prepovedani. Američani so v vaterpolu resda postali tekmec, vreden spoštovanja, a jim do enakovrednega boja z balkanskimi velesilami vendarle manjka še kar precej.

Tenis - ATP - Kitzbuehl

Struff - Kohlschreiber
2
V nemškem dvoboju med 6. nosilcem in kvalifikantom je Kohlschreiber izrazit favorit, prav gotovo pa ima veliko željo, da se odkupi za spodletel turnir v Hamburgu prejšnji teden, ko je izpadel že v prvem krogu. Dvakrat zapored se mu to ne sme zgoditi.