Vaša roka še ni povsem namerjena?

To je relativno. Pri strelcih je tako, da ti na eni tekmi gre, na drugi ne. Na tekmi z Novo Zelandijo sem veliko iskal soigralce. Treba se je osredotočiti na več različnih stvari, na začetku sem moral pokrivati tudi Websterja, ki je prvi adut Nove Zelandije. Tekati za njim in obenem igrati še v napadu ni lahko. Ampak pritoževali se ne bomo. Za nami je precej težkih treningov, iz tekme v tekmo bomo močnejši.

Imate več obrambnih nalog kot v klubu?

Zagotovo. Jure Zdovc je obrambni trener, ves čas stremi k temu, da je treba igrati agresivno v obrambi. Proti Novi Zelandiji smo naredili nekaj dobrih obrambnih akcij, predvsem na začetku s presingom. Ko smo se sprostili še v napadu, je bilo lepo igrati.

Ekipa je zaradi odpovedi oslabljena. Pričakujete na evropskem prvenstvu več priložnosti kot lani na svetovnem?

S tem se ne obremenjujem. Nekateri igralci manjkajo, tu so drugi, da jih nadomestijo. Kar bo, bo. Jure Zdovc odloča. Moja naloga je, da treniram, se dokazujem. Vsak košarkar si želi nastopiti na evropskem prvenstvu.

Potrebujete malo več tekem, da ogrejete svojo roko, ali v strelsko formo lahko pridete zelo hitro?

Vsak dan mečemo na koš. Da bi potreboval nekaj tekem... Nekaj jih bo. Za vse nas je sistem, ki ga gradimo, nov. Tako za mene kot za moje soigralce. Saj smo že trenirali pod Juretovim vodstvom, ampak vsako leto je nekaj sprememb. Igra se prilagaja ekipi. Zagotovo je potrebno nekaj časa. Ampak mislim, da smo že proti Novi Zelandiji igrali kar korektno.

Kaj bistvenega se je spremenilo v sistemu dela v primerjavi z lanskim letom?

Bistvenega se ni spremenilo nič. Igramo z dvema visokima centroma in z Urošem Slokarjem, ki ima še dober met. Igramo globoko obrambo. Imamo tudi svoja orožja. Veste, da sta v obrambi najpomembnejša želja in ponos.

Jure Zdovc je reprezentante pohvalil za zavzeto delo na treningih.

Ekipa dobro trenira. Večina igralcev je prišla korektno pripravljenih. Težav z uvajanjem ni bilo. Konkurenca je, to se čuti na treningih.

Kako je z vašim klubskim statusom? Olimpijo boste zapustili?

V Olimpiji ne bom ostal. Obstajajo neke možnosti, a ostajam miren. Najti moram okolje, kjer bom imel pomembno vlogo. Denar v tem trenutku ni pomemben. No, določeno vlogo že igra, saj vsake ponudbe ne moreš sprejeti. Neke meje so. Ampak želim si le igrati, priti na raven, na kateri sem že bil in dokazati širši javnosti, da sem še vedno tisti pravi Prle, ki ga poznajo. Vsak dan trdo delam.

V katerem tekmovanju si želite igrati?

Želim si le dve tekmi na teden. Bile so že opcije, a je bilo prehitro, ne dovolj konkretno in sem raje počakal.

Za kateri del Evrope je šlo?

Bila je francoska ekipa, ki igra tudi v evropskem pokalu. A sem se odločil, da raje še malo počakam. Bilo je prehitro.

Zaradi vseh odpovedi so ljudje vse bolj pesimistični. Kakšne so realne možnosti Slovenije na evropskem prvenstvu?

Tukaj smo, da se borimo. Ta ekipa bo verjetno še bolj borbena, kot je bila lani. Makedonija je pred leti prav tako prišla z okrnjeno zasedbo, tako rekoč s petimi dobrimi igralci, pa je potem prišla v polfinale. Danes zna vsak igrati košarko. Navsezadnje sta tudi Olimpija in Krka izpadli v četrtfinalu oziroma polfinalu slovenskega prvenstva. Nisem pesimističen. Vem, da je ta ekipa talentirana, čeprav nekateri govorijo, da ni. Verjamem v te fante. Vem, da se bo vsak boril. Igramo na karto presenečenja.

Uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva v Franciji ni vprašljiva?

S tem se ne obremenjujemo. Šli bomo iz tekme v tekmo. Jure niti ne dovoli, da bi preskakovali tekmece. Le proti Grčiji in Hrvaški bomo v podrejenem položaju, pa tudi proti njima ne bo nemogoče zmagati. Slovenija je včasih že delal napake, prav tako druge ekipe. Vsak zna igrati košarko, nihče ni vnaprej odpisan.