Viralni video italijanskih glasbenikov, ki smo ga za video dneva izbrali včeraj, si je na portalu youtube ogledalo že skoraj enajst milijonov ljudi. Projekt Rockin' 1000 si je zamislil veliki oboževalec skupine Fabio Saffagnini, ki je s tisoč drugimi oboževalci zaigral in zapel veliko uspešnico Foo Fighters – Learn To Fly. S tem so želeli pritegniti pozornost Dava Grohla, da bi s skupino prišel v italijansko mesto Romagna, kjer niso nastopili že od leta 1997.

»Obljubimo, da vas obiščemo«

Kot enajst milijonov ostalih tudi Dave Grohl ni spregledal posnetka in je nanj celo odgovoril v videu, v katerem govori italijansko. »Dober večer. Ime mi je David. Oprostite, ker samo malce govorim italijansko. Ta vaš video je izjemen, zelo lep, najlepše vam hvala. Obiskali vas bomo, obljubimo. Hvala vam. Rad vas imam. Adijo,« je italijanske glasbenike nagovoril Grohl.

Foo Fighters bodo v sklopu evropske turneje še letos dvakrat nastopili v Italiji - 13. in 14. novembra bodo obiskali italijanski mesti Torino in Casalecchio Di Reno v bližini Bologne. Če bodo dodali še koncert v Romagni, pa zaenkrat še ni znano.