Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet – Nemški superpokal

Wolfsburg - Bayern (M)
1, 0
Prva uradna tekma sezone v Nemčiji že ponuja spektakel, saj se bosta udarili najboljši moštvi zadnje in verjetno tudi letošnje sezone. Wolfsburg je lani zasluženo osvojil drugo mesto, ki ga je kronal z osvojenim pokalom, letos pa bo verjetno ciljal vsaj na ponovitev dosežka. Obdržal je vse nosilce igre, zato težav z uigravanjem ne bi smel imeti. Lani je doma Bayern premagal s kar 4:1 in tudi tokrat bo gotovo trd oreh za varovance Pepa Guardiole, ki so še v procesu iskanja idealne taktike in postavitve, novinci pa še niso imeli časa, da se uigrajo. Zaradi poškodb bodo Bavarci, ki na pripravljalnih tekmah niso navdušili, tudi tokrat brez nekaterih pomembnih igralcev in čaka jih težka tekma.

Nogomet – Francoski superpokal

PSG - Lyon
1
Tekma bo v Montrealu, kar bi znala biti prednost za PSG, saj so Parižani že nekaj časa na turneji v ZDA, medtem ko bo Lyon prišel iz Evrope. Lyon je v zadnjem tednu doživel dva boleča poraza (0:6 proti Arsenalu, 0:2 proti Villarrealu), kar ni preveč vzpodbudno za današnjo tekmo, medtem ko je PSG odigral nekaj dobrih tekem proti težkim nasprotnikom. Vse kaže na zmago favorita.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija - Domžale
1, 0
Okoli Olimpije sedaj vlada odlična atmosfera in tudi na tribunah je zaznati prebujenje, obisk pa bi ob še nekaj dobrih rezultatih znal pošteno narasti. Menjava predsednika kluba je stvari postavila na pravo mesto in zmaji se lahko optimistično podajo v boj za (vsaj) drugo mesto v državi. Ta tekma je že prvi pravi pokazatelj njihovih sposobnosti in dometa, saj bodo Domžale verjetno neposreden tekmec za mesta, ki vodijo v Evropo. Glede na zalet, ki ga ima trenutno Olimpija, ter pozitivno vzdušje bi znale vse tri točke ostati doma, Domžale pa z verjetno obrambnim pristopom kaj več kot do točke ne bodo zmogle.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Munchen1860 - Freiburg
0, 2
Munchen 1860 je daleč od stare slave in prve lige, saj je lani komaj ostal med drugoligaši. Tudi letos kakšnih presežkov od levov ne gre pričakovati, s porazom proti Heidenheimu pa so začeli tudi novo sezono. Drugačne ambicije kaže Freiburg, ki bi se rad čim prej vrnil v bundesligo. Svojo moč je pokazal v prvem krogu, ko je Nürnbergu nasul kar 6 golov. Verjetno bo tudi iz Münchna prišel z vsaj točko.

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA Moskva - Anži
1
Anži ni več moštvo bogatega lastnika, ki je z denarjem v svoje vrste vabil kvalitetne nogometaše. Spada v spodnji nivo prvoligašev, ki enemu od favoritov za naslov prvaka ne bi smel predstavljati težav. CSKA sicer čez nekaj dni čaka povratna tekma kvalifikacij za ligo prvakov, kjer bo imel težko delo proti praški Sparti, zato bo imel domači trener tokrat nekaj težav z motivacijo in izbiro prave enajsterice, toda glede na razliko v kvaliteti med ekipama, bi morale tri točke kljub temu ostati v prestolnici.