Tisoč oboževalcev skupine je zaigralo na kitare, sedlo za bobne in v mikrofone zapelo uspešnico skupine z naslovom Learn to fly. Ljudje različnih starosti so se zbrali na zelenici v italijanskem mestu Cesena in želeli štiri člane rockovske skupine iz Seattla Foo Fighters spodbuditi h koncertu v njihovem mestu. Do sedaj je posnetek na YouTubu dosegel več kot tri in pol milijone ogledov, ti pa še vedno rastejo.

Ali bo Italijanom uspelo, še ni jasno

Rock skupino je v 90. letih ustanovil nekdanji bobnar Nirvane Dave Grohl. Za svoje ustvarjanje so med drugim prejeli enajst grammy nagrad, podpisali pa so se pod številne uspešnice, kot so This is the Call, All My Life, Long Road to Ruin in druge. Skupina je video že opazila in ga objavila na svoji spletni strani. Ali je bil množičen poziv Italijanov dovolj za njihov nastop v manjšem mestu na vzhodu, pa še ni znano.

Najbližje nam bodo sicer nastopili 11. novembra v dunajskem Stadthalle, 13. in 14. novembra pa bodo obiskali tudi italijanski mesti Torino in Casalecchio Di Reno v bližini Bologne.