PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Atlanta

Kudla D.-Sela D.
1
Kudla je velik delavec, z včerajšnjo zmago proti Socku pa si je priigral najboljšo uvrstitev na ATP lestvici, kar ga bo za nekaj časa "zabetoniralo" med najboljšo stoterico. Proti Seli ima iz preteklosti sicer dva poraza, je pa tudi res, da Dennis še nikdar ni bil v tako dobri formi, kot ravno zdaj.

Tenis - ATP - Atlanta

Baghdatis M.-Pospisil V.
1
Pospisil se je v osmini finala mučil z vročino in krči, a vseeno "preživel" vse napade Tajvanca Luja. Z Baghdatisom bo zgodba drugačna, kajti Ciprčan se je ta teden predstavil v zelo lepi luči. V atletskem smislu je na dobri ravni, vedno ima pripravljen še udarec več, kar tudi pred zadnjim vrhuncem sezone v Flushingu veliko obeta.

Tenis - ATP - Gstaad

Giraldo S.-Lopez F.
1
Giraldo me v Umagu ni prepričal, a rezultata proti Ilhanu in še prej Lorenziju obetata, da v Gstaadu lahko doseže vsaj polfinale. Zlasti zato, ker je nasprotnik šele prvič na igriščih po Wimbledonu, za seboj pa ima tudi napornih nekaj dni, ker se je minuli vikend poročil. K temu dodajmo še dejstvo, da Lopez na pesku nikdar ni ravno najraje igral.

Tenis - ATP - Gstaad

Carreno Busta P-Thiem D.
2
Dominic Thiem je končno začel potrjevati svoj enormni potencial ter letos dobil Ženevo, potem pa še prejšnji teden Umag in se kar z avtomobilom zapeljal v osrčje švicarskih Alp. Ta teden se mu je malce že začela kazati utrujenost, a verjetno bo zbral še toliko moči, da premaga Carrena. Španec me je v Umagu pozitivno presenetil, a na trenutke še zmeraj kaže zametke nestabilnosti v igri, kar je rak rana igralcev, ko pridejo iz turnirjev serije challenger. Bodimo realni - Thiem trenutno igra kot stroj in na tak način bo kmalu član elitnih 20 na svetu.

Tenis - ATP - Hamburg

Nadal R.-Cuevas P./+1,5/
2
V edinem medsebojnem srečanju, ki ga je letos gostil Rio, je Cuevasu uspelo ukrasti niz, zelo dobre možnosti za to pa ima tudi tukaj. Nadal proti Veselyu ni pokazal tako vrhunske igre, da bi se ga bilo potrebno bati. Ok, par izvrstnih "pasingov", vendar pa so njegove žogice premalo globoke, Cuevas pa je še precej bolj potrpežljiv igralec, ki bi morda lahko celo šokiral organizatorje in se uvrstil v polfinale.