Davil jo je in vlekel po stanovanju

»Živi ali umri,« je Falls dejal Heather le nekaj trenutkov po tem, ko je vstopil v njeno stanovanje. Na trebuh ji je prislonil pištolo in jo začel daviti ter vleči po stanovanju. Čeprav v smrtni grozi je ženska zbrala dovolj poguma, da je v kuhinji pograbila grablje in se z njimi poskušala otresti napadalca. Dovolj je bila odločna, da je moral Falls za trenutek odložiti pištolo ter poskušati z obema rokama razorožiti svojo žrtev. Takrat je Heather z desno roko pograbila pištolo ter prek leve rame na slepo ustrelila proti napadalcu, ki jo je grabil izza hrbta.

En strel je bil dovolj, da se je Falls zgrudil mrtev, Heather, ki si je med prerivanjem izpahnila ramo in poškodovala hrbtenico, pa je stekla na dvorišče in vpila na pomoč. »Vse življenje sem se morala boriti proti moškim. Očitno sem bila dovolj pripravljena,« je z južnjaškim naglasom ameriškim novinarjem povedala ženska, ki je svoj obraz razkrila kameram, priimka pa ni želela deliti z javnostjo.

Posthumno postal osumljenec

Policisti so v mrtvem napadalcu prepoznali 45-letnega varnostnika iz zvezne države Oregon. Ko so pregledali njegov avtomobil, so lokalni policisti v prtljažniku našli kup morilskih in »grobarskih« pripomočkov, za nameček pa še spisek z naslovi več prostitutk.

Neal Falls, ki je imel dotlej v kartoteki le nekaj manjših prometnih prekrškov, je tako posthumno postal osumljenec za več umorov prostitutk v zveznih državah Ohio, Illinois in Nevada, kjer se je pred tem gibal ali celo bival.

Preiskava, v katero so se vključili zvezni agentje FBI, trenutno najintenzivneje poteka v manjšem mestu Chillicothe v Ohiu, kjer so se v zadnjih mesecih soočili z izginotji šestih prostitutk – štiri so pozneje našli mrtve. Pokojnikovo DNK sicer preverjajo tudi s pomočjo sledi s prizorišč nekaterih nerešenih primerov umorjenih in iznakaženih prostitutk v Nevadi, ki segajo tudi do desetletja nazaj. lp, agencije