PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Celtic - Karabakh
1
Celtic je lani ostal brez lige prvakov, ko ga je v zadnjem krogu kvalifikacij izločil Maribor. Serijski škotski prvaki ob dolgočasnem domačem prvenstvu, kjer že vrsto let nimajo konkurence, pogrešajo močne evropske tekme in spektakle, zato bodo zelo motivirani, da bi jim tokrat le uspelo ponovno zaigrati med evropsko elito. V prvem krogu kvalifikacij so brez težav dvakrat ugnali islandski Stjarnan, ob tem pa dobili tudi večino prijateljskih tekem, kar kaže na solidno formo. Proti azerbajdžanskemu prvaku, ki ima gotovo prav tako velike ambicije in željo po ligi prvakov, čaka Celtic težko delo, a ob podpori izjemnih navijačev bi moral na Celtic Parku priti do vsaj minimalne prednosti pred težko povratno tekmo.

Nogomet - Liga prvakov

Rapid- Ajax
1, 0
Rapid je v zadnjih letih v vidnem vzponu in letos bo v domačem prvenstvu poskušal s prestola po dolgem času zriniti Salzburg. Hkrati se Dunajčanom ponuja tudi priložnost za igranje v Evropi, česar se gotovo ne bodo lotili z levo roko. Ajax je sicer večje ime in v zadnjem obdobju standarden član lige prvakov, a kljub temu nekdanji evropski velikan danes ni tako močan, da bi zlahka zmagoval na gostovanjih po Evropi. Tudi na pripravljalnih tekmah ni kazal neke hude forme (1 zmaga, 2 remija in poraz), zato pri Rapidu upravičeno računajo, da bodo vsaj na domači tekmi enakovredni in jo morda lahko favoritom iz Amsterdama tudi pošteno zagodejo.

Nogomet - Argentina - Pokal

Boca Juniors - Banfield
1
Boca igra dobro sezono in po 18 krogih zaseda vrh argentinske prvenstvene lestvice. 4 zaporedne zmage pričajo o dobri formi, zato tudi kakšen rezervist v moštvu ne bi smel preveč vplivati na učinkovitost. Banfield v šestnajstini finala preprosto mora pasti, saj gre za precej šibkejše moštvo od Boce – v prvenstvu zaseda šele 13. mesto.

Vaterpolo - SP

Hrvaška - Brazilija
1
Hrvati so nazadnje klonili v finalu svetovne lige proti Srbiji, zato bodo tokrat še bolj motivirani, da se do zlata morda dokopljejo na svetovnem prvenstvu. V skupinskem delu najbrž ne bodo imeli preveč težav z nasprotniki in tako kot so v prvem krogu gladko z 12:7 odpravili Kanadčane, jim tudi Brazilci ne bi smeli povzročati sivih las.