Zoran Dragić ni bil edini košarkar, ki je v ponedeljek zapustil klub, saj so se pri Miamiju odrekli tudi Shabazzu Napierju. Pri vročici so se za takšno potezo odločili, ker v prihodnji sezoni ne želijo prekoračiti najvišje dovoljene omejitve plač, zaradi katere bi morali posledično plačati tudi luksuzni davek. Slednji bi, v kolikor bi klub zadržal sedanji kader, znašal kar 26 milijonov dolarjev.

Letna plača Zorana Dragića znaša 1,7 milijona dolarjev in jo bo po pisanju ameriških spletnih portalov še naprej izplačeval Miami. Bostončani so poleg slovenskega košarkarja v zameno prejeli prejeli tudi denarno nadomestilo in pravico do nabora v drugem krogu za leto 2020.

V floridskem moštvu so sicer v poletnih mesecih zelo aktivni. Poleg tega, da so podaljšali sodelovanje z Goranom Dragićem, Dwaynom Wadeom in Luom Dengom, so v svoje vrste pripeljali še Amar'eja Stoudemireja in Geralda Greena.

Mlajši od bratov Dragić je v lanski sezoni v dresu Phoenixa in Miamija skupno zbral 16 nastopov, v povprečju pa je igral 4,7 minute in dosegel 1,8 točke. Svojo najboljšo tekmo je odigral na zadnji tekmi rednega dela sezone, na kateri je v 41 minutah vpisal 22 točk, tri skoke in dve ukradeni žogi.

Šestindvajsetletnika sedaj čaka nastop s slovensko izbrano vrsto na septembrskem evropskem prvenstvu, na katerem pa skoraj zagotovo ne bo nastopil njegov brat Goran. Kot je včeraj poročala tiskovna agencija AP, se je košarkarski zvezdnik v teh dneh sestal s predsednikom Miami Heat Patom Rileyjem, na sestanku pa sta prišla do sklepa, da je v interesu obeh stani, da organizator igre izpusti tokratni turnir in preostanek poletja izkoristi za pripravo na novo sezono.