Kako ste z roba igrišča videli tekmo?

Zadovoljen sem s tremi četrtinami tekme. Žal znova nismo realizirali kopice priložnosti. Počasi se sestavljamo, a potrebovali bomo še nekaj časa in še kakšnega igralca, da bo vse skupaj na ravni, kot si jo želimo glede igre in rezultata.

Po treh porazih ste prvič remizirali.

Ekipa je zelo spremenjena. V Evropi smo imeli zahtevnega tekmeca in se marsikaj naučili. V slovenskem prvenstvu smo po igri prevladovali, nasprotnika pa sta se predvsem branila. Če ne bomo zabijali golov, bomo težko osvajali točke.

Na štirih tekmah ste dosegli le dva gola, oba je dal Ivan Firer.

Nisem zaskrbljen, saj prihajamo do priložnosti, igralci pač enostavno ne zadenejo. Proti Krki smo imeli ob desetih strelih še prav toliko blokiranih strelov. Ne steče, kot si želimo. Edina pot je, da delamo naprej.

Na dveh tekmah v slovenski ligi ste prejeli kar tri rdeče kartone.

Prve tekme v Krškem ne bom komentiral, ker smo bili izzvani. Proti Krki je poteza Vidmajerja z žaljenjem sodnika povsem nerazumljiva. V vsej lanski sezoni smo prejeli toliko rdečih kartonov kot letos na prvih dveh tekmah. Na to temo smo že imeli resen pogovor, a kaže, da ni zalegel.

Kakšno je za trenerja življenje brez Benjamina Verbiča in Gregorja Bajdeta?

Vizija kluba je razvoj mladih igralcev. Nerealna so pričakovanja, da bomo istočasno razvijali igralce in dosegali rezultate. Fantje vedo, da je za njih Celje odskočna deska za prestope v večje klube. Novinci, ki so prišli, imajo potencial, a v treh, štirih tednih večji premiki niso mogoči. Proces je dobro zastavljen in v letu dni se bodo razvili, da bodo zanimivi za nogometne agente.

Kako je živeti pod pritiskom velikih pričakovanj, potem ko ste bili hit lanske sezone?

Vodstvo kluba je realno. Dobro ve, kakšni igralci prihajajo v klub in kakšni so produkti, ki jih ponudimo trgu. Za vsem stoji strokovno in kakovostno delo. Navijači in mediji pričakujejo veliko, tisti, ki smo vsak dan z ekipo, pa vidimo pomanjkljivosti. Kakovost igralske zasedbe ni na tako visoki ravni, kot je bila ob koncu lanske sezone. Ko se bomo še okrepili, bomo bolj živahni in igrivi. Vizija glede modela igre ostaja napadalen nogomet s 15, 20 priložnostmi na tekmo, tudi na račun rezultata. Ne čutim pritiska uspeha. Imamo znanje in strokovnost, kar smo pokazali lani. Nismo po naključju uveljavili treh ali štirih igralcev. Če to ne bo dovolj, bodo prišli drugi.