»V petek smo dobili soglasje ministrstva za šolstvo. Tudi na upravno enoto smo oddali vse papirje za izdajo gradbenega dovoljenja, ki ga pričakujemo ta teden. Prvi teden v avgustu pa bomo začeli postavljati mobilne enote,« je povedal župan občine Škofljica Ivan Jordan.

Zaradi pomanjkanja prostora v tamkajšnji osnovni šoli in njenih podružnicah so se namreč na Škofljici odločili, da bodo prihajajoče šolsko leto del šoloobveznih otrok preselili v tri mobilne bivalne enote, ki jih bodo postavili na igrišču ob 90 let stari podružnični šoli na Lavrici. »Modularne enote se postavljajo od sedem do deset dni. Ko bo vse skupaj postavljeno, bomo zaprosili še za uporabno dovoljenje in vpis v razvid. Tudi ostale stvari tečejo po načrtu. Kanalizacijo smo že uredili, temelje zabetonirali. Trenutno delamo škarpo. Računam, da bomo naredili vse v roku, tako da bodo šolarji 1. septembra v novih učilnicah,« je napovedal škofljiški župan, ki je mobilne enote naročil pri trebanjskem podjetju Rem. Za najem mobilnih objektov bodo na Škofljici odšteli približno 9000 evrov, nekaj pa bo še prevoznih in drugih stroškov. Po poteku enoletne pogodbe bodo mobilne objekte odstranili. Jordan je še pojasnil, da jim je šel na roko tudi eden od mejašev, saj jim bo dal za eno leto v najem 400 kvadratnih metrov zemljišča poleg šolskega igrišča na Lavrici, tako da šolarji zaradi postavitve mobilnih enot ne bodo prikrajšani za zunanje aktivnosti.

Še eno učilnico pa so po besedah ravnatelja Romana Brunška že zagotovili na matični šoli na Škofljici, in sicer z zmanjšanjem knjižnice. V prihajajočem šolskem letu bo namreč v škofljiške šole vpisanih 1015 otrok, kar je 66 več kot lani. Samo prvošolcev je 20 več. Brunšek pravi, da bodo, kot kaže, zvozili še eno sezono, prihodnje leto pa bo morala biti nova šola nared, saj bo takrat vpisanih še več otrok.