Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Celje - Krka
1, 0
Celjani so sezono začeli slabše od pričakovanj, saj so po izpadu iz kvalifikacij za evropsko ligo proti Slasku nato izgubili tudi prvo tekmo domačega prvenstva, ko jih je nekoliko presenetljivo ugnal novopečeni prvoligaš iz Krškega (0:1). Krka je začela ravno obratno, saj je v prvem krogu v gosteh presenetila Rudar (1:0), toda realno se vendarle zdi, da sezona za oba današnja tekmeca ne bo potekala v takšnem slogu, kot sta jo začela. Celjani se bodo spogledovali z uvrstitvijo v zgornjo polovico lestvice, medtem ko Krko najbrž znova čaka hud boj za obstanek.

Nogomet – Gold Cup

Jamajka – Mehika (Kdo bo prvak ?)
2
V finalu prvenstva Severne in Srednje Amerike ter Karibov je pričakovano Mehika, precej bolj presenetljivo pa tudi Jamajka, ki je v polfinalu šokirala domačine Američane. Vloga favorita v finalu je sedaj močno na strani Mehičanov, ki imajo kvalitetno zasedbo in jasno namero po zmagi. Težko bo Jamajka presenetila oba izrazita favorita tega prvenstva.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Anderlecht - Waasland
1
Anderlecht je v lanski sezoni za tri točke ostal brez naslova prvaka, zato so letos v Bruslju odločni, da stvari ponovno postavijo na pravo mesto in pokažejo, kdo je največji in najboljši klub v državi. Na zadnjih pripravljalnih tekmah so pokazali dobro formo in učinkovitost, zato lahko optimistično pričakujejo današnjo otvoritev sezone, ko bodo gostili tekmeca po meri za prve tri točke. Waasland se je lani komaj rešil izpada v drugo ligo in tudi letos ga verjetno čaka podobna usoda, zato lahko le sanja o točki na najtežjem gostovanju v sezoni.

Nogomet - Argentina - 1.liga

Godoy Cruz - San Lorenzo
0, 2
San Lorenzo je v zelo dobri formi in je upravičeno vmešan v hud boj za prvo mesto. Tudi danes bo lovil vse tri točke, saj Godoy Cruz letos ne blesti in se zdi premagljiv tekmec. Na dosedanjih 17 tekmah je namreč zmagal le petkrat, trenutno pa zaseda 19. mesto. Če želi San Lorenzo priti do naslova, si poraza na takšni tekmi nikakor ne sme privoščiti.

Formula 1 - VN Madžarske

Hamilton - Rosberg
1
Hamilton je v letošnji sezoni ponovno pokazal, da je boljši od Rosberga in ga na večini dirk premagal. Tudi na Madžarskem bo startal s prvega startnega položaja, kar je velika prednost na tem dirkališču, kjer so prehitevanja redka. Če ga ne bo polomil na startu in bo v prvi ovinek zapeljal prvi, ima ogromne možnosti, da svoj odlični dirkalnik prvi pripelje tudi čez ciljno črto in znova pobere slavo, moštvenemu kolegu pa bo pustil le drobtinice.