PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Bastad

Zverev A.-Robredo T.
2
Zverev je verjetno bodoči TOP10 material, toda trenutno še ni zrel za turnirsko zmago. Včeraj je imel Bellucci v rokah vodstvo 7/5 in 4/2 ter še dve žogici za nov odvzem servisa, potem pa mu je na oči padla tema in Zverev je osvojil sedem zaporednih iger in slavil. Robredo je v Bastadu najizkušenejši, ima dve turnirski zmagi, še pet uvrstitev v polfinale in po včerajšnji predstavi nad Mathieujem je po moji oceni glavni favorit za še tretji naslov na jugu Švedske.

Tenis - ATP - Bastad

Paire B./+1,5/-Cuevas P.
2
Pri Paireu je vse odvisno samo od tega, kako motiviran pride na turnir, kajti Francoz je izjemno talentiran, je pa njegova kariera zavrta zaradi poškodbe. Tudi včeraj je prejel medicinsko pomoč, saj ga je zaskelelo v ramenu, medtem ko Cuevas tovrstnih težav nima in ker je tudi precej bolj stabilen igralec napovedujem še en njegov korak v smeri ubranitve naslova.

Tenis - WTA - Bad Gastein

Schmiedlova A.K.-Stosur S.
1
Sam je prejšnji teden dokazala, da ji gre trenutno težko zaupati. Po dobre pol ure tenisa je njena igra razpadla in Avstralka je samo še čakala konec tekme. Sicer je edini medsebojni dvoboj proti Schmiedlovi predlani dobila, vendar pa je bila takrat Slovakinja še povsem brez izkušenj med elito, tekma pa se je odvijala na njej ne ravno ljubi travi. Letos je že osvojila dva WTA turnirja in ne bi se čudil, če si tudi v Avstriji pokori konkurenco.

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Rapid-Ried
1
V Avstriji so si mediji edini, da bosta boj za naslov prvaka bila Rapid in RB Salzburg, na Dunaju pa so celo tako samozavestni, da napovedujejo gladko vrnitev naslova v prestolnico. In imajo vso pravico biti tako optimistično razpoloženi, saj imajo zvesto publiko, dober strokovni štab, zadržali so vse pomembne može, vključno z nadarjenim Schaubom in našim Robertom Berićem, medtem ko je lani šesto uvrščeni Ried izgubil tri najboljše strelce in še nekaj ostalih fantov, ki so pomembno doprinesli k temu, da je imel klub spodobno sezono. Poletna razprodaja se je odrazila tudi na prijateljskih srečanjih, kjer je Ried doživel šest porazov, nekaj je bilo celo zelo grdih.

Rugby - Mednarodni - The Rugby championship

Argentina/+5/-Avstralija
2
Srečanja med tema dvema ekipama so bila skoraj zmeraj tesna in zmagovalec je bil ponavadi odločen šele proti koncu, vendar pa berem, da so Argentinci malce premešali svojo ekipo, ki se bo proti Avstralcem pomerila neizkušena in v trenutni formi Wallabiesov, bi moralo vendarle priti do zmage gostov.