Raje se bom osredotočil na spoštovanega francoskega predsednika Hollanda, spretnost naših politikov pa naj hvalijo drugi. Torej, v Franciji se je kmetom zmešalo, ko so ugotovili, da velike trgovske verige tekmujejo v tem, katera bo z nizkimi odkupnimi cenami bolj stisnila in ožela govedorejce. Če ne pristanejo, bodo pač Francozi žulili poceni madžarske svinje in romunske krave, kar je ob islamskem terorizmu druga največja nočna mora te prijateljske nam države. Trenutno obubožani farmarji gnoj stresajo pred vhode v trgovske centre in blokirajo ceste.

Toda, lahko je Francozom. Imajo fenomenalnega predsednika. Hollande, sicer zagrizen pollevičar, je po posvetu ob večerji s svečami s prejšnjo (Segolene Royal) in vmesno (Valerie Trierweiler) in sedanjo (Julie Gayet) življenjsko partnerico, brez izredne seje vlade in parlamenta, takoj lociral problem, in ga ročno rešil. Kmetom je treba pomagati. Tako je dejal: veleblagovnice naj odkupujejo dražje francosko meso, Francozi pa naj domoljubno plačajo dražje francoske zrezke. Ob vsem hudem, kar tare Francoze, si oblast res ne more privoščiti, da ljudstvo žveči vzhodnoevropsko bravino in govedino zaradi nekaj piškavih evrov razlike po kili. Zato naj Francoz stisne pas in odpre denarnico ter domoljubno plača dražje meso krave Emmanuelle z bližnjega travnika, kajti ni slajšega zrezka od tistega, ki si ga vsak dan videl pasti se in rasti v soseščini pri Lyonu in si mu na poti v službo zaželel bon jour. Tako bodo rešili francosko čast in francoskega kmeta. To je domoljubni predsednik.

Seveda bo naslednji korak domoljubni poziv lastnikom velikih in malih podjetij, naj nikar ne selijo proizvodnje v Moldavijo, Bangladeš in Kitajsko zaradi poceni delovne sile zaradi profita, ampak naj si domoljubno zmanjšajo dobičke, plače in nagrade, iz tega pa povišajo plače svojim delavcem, ki bodo potem z višjimi plačami lahko kupovali več francoskih dražjih zrezkov, s tem pa bodo povečali prihodke francoskim kmetom in – smo že iz krize, pa še domoljubi smo! Sledi poziv veleblagovnicam, naj domoljubno zmanjšajo marže, dobičke ter plače in nagrade vodilnim, da bodo lažje odkupili meso francoskih dragocenih krav in ga potem naprej prodajali dražje, kot je moldavsko ali bolgarsko, hkrati pa naj povečajo plače delavkam v skladišču in na blagajnah, da bodo plačilno kos dragim francoskim zrezkom. Predlagal bo domoljubno znižanje ministrskih in poslanskih plač, razliko pa bodo plačali kmetom, da preživijo do prvega. Dobro, ti zadnji domoljubni pozivi za rešitev francoskega mesa bodo na vrsti, ko naslednja zemeljska sonda pride do Plutona, čez 22 let, denimo, a domoljubje ni neka instantna vrednota in nanj je treba včasih počakati kakšno desetletje. Hollandu bodo, domoljubno, kot plaz, sledili predsedniki drugih držav članic EU in širše.