Restavracija Borgo San Jacopo v samem zgodovinskem centru Firenc s čudovitim pogledom na Monte vecchio (stari most) en ponedeljek na mesec ponudi svojo kuhinjo dvema gostoma – enemu novinarju in enemu kuharju z zvezdami Michelin, ki ju v kuhinji poveže skupna strast – kuhanje. Gostujoči kuhar s pomočjo dolgoletnega predsednika italijanskega oddelka Michelina Fausta Arrighija pripravi toplo predjed in glavno jed, medtem ko gostujoči novinar pomaga domačemu kuharju Petru Brunelu pripraviti hladno predjed. Za sladico pa skoči na pomoč slaščičarki Loretti Fanella.

Štirihodni meni z omejenim številom gostov, kjer je glavni pribor – kot že ime dogodka pove - žlica, je inspiriran s temo milanskega Expa: Hrana za planet, energija za življenje. »Izjemna čast, da sodelujem v sklopu umetniškega projekta Spoon, me je doletela zaradi navdušenja nad mojo predstavitvijo na Expu v Milanu. Ponovno sem se poigral s sestavinami in z okusi goveje juhe, poleg tople predjedi in glavne jedi pa sem pripravil še pozdravni 'finger', ki sem ga poimenoval »košček Slovenije«. Mini ljubljanski zrezek z zrakom z okusom kečapa sem postregel na kosu slovenskega travnika. Večer je zaokrožila degustacija destilatov,« je povedal kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na Dvorcu Zemono.

Poleg Kavčiča so oziroma bodo v gosteh pri Petru Brunelu kuhali še mojstri kot na primer Enrico Bartolini (restavracija Devero, Cavenago di Brianza - 2 zvezdi Michelin), Nadia Santini (restavracija Canneto Sull'Olio, Mantova - 3 zvezde Michelin), Giancarlo Perbellini (restavracija Perbellini Isola Rizzi, Verona - 2 zvezdi Michelin), Pino Cuttaia (restavracija Madia di Licata, Agrigento - 2 zvezdi Michelin) in Nino di Costanzo (restavracija Mosaico, Ischia - 2 zvezdi Michelin).