Opečenec v obliki lubenice

Zgodba o opečencu v obliki lubenice se je začela, ko je pek s Tajvana želel narediti kruh, ki bi ga radi jedli tudi otroci. Zato je krušno testo pobarval z zelenim čajem in jagodami, ga zvil kot opečenec in spekel. Narezan kruh je podoben lubenicam. In Tajvanci – ne le otroci – so v trenutku ponoreli. Na dan zdaj spečejo 2000 štruc tega kruha, a majhna pekarna nikakor ne more zadovoljiti povpraševanja. Menda je tako popularen zato, ker je videti tako kot japonske kockaste lubenice. Le da kruh seveda nima okusa po lubenici.

Voda s klicem na pomoč

Britanski kupci vitaminizirane vode SoBe Lifewater so bili nedavno pretreseni, ko so na zamaških vode prebrali sporočilo: »Na pomoč, zaprt sem v tovarni.« Kupci so prestrašeni klicali v tovarno in trdili, da je nekdo tam ujet. A izkazalo se je, da je bilo sporočilo natisnjeno namenoma. SoBe, ki je v lasti Pepsi, na zamaške vedno tiska sporočila. Tokrat so se odločili, da bodo natisnili zabavno sporočilo, ki naj bi kupce nasmejalo. Namesto tega pa je povzročilo paniko. Obljubili so, da bodo sporočilo na zamašku nemudoma zamenjali.

Prvi muzej piva v Bosni in Hercegovini

V Sarajevu so nedavno odprli prvi muzej piva v Bosni in Hercegovini. V muzeju, ki je vsak dan odprt v sklopu Sarajevske pivovarne, je prikazan razvoj pivovarske industrije v državi. Velik del zgodovinskega gradiva je bil uničen med vojno, ko so bombardira li skladišče pivovarne, a kljub temu je v muzeju nekaj starih artefaktov. Med njimi so steklenice piva iz časa Av stro-Ogrske, pa tudi nalepke sarajev skega piva še iz časov Otomanskega cesarstva. Sarajevska pivovarna ima sicer 150-letno tradicijo.