John Oliver in številni drugi, ki so poročali o »nenavadni« rock skupini, ki bo zabavala take glasbe nevajene Severne Korejce, tokrat sploh niso omenjali majhnosti Slovenije – bolj jih je namreč čudil izbor Severne Koreje, da na dva koncerta povabi »fašiste« Laibach. »Toliko smo fašisti, kot je bil Hitler slikar,« so v preteklosti v skupini komentirali takšne opazke. Oliver se pošali, da torej vendarle so fašisti, a da jim to ne gre najbolje od rok.

Plešoči okostnjaki

»Človek razume, zakaj je Kim navdušen, ko si ogleda video Tanz mit Laibach,« ob podobi plešočih okostnjakov komentira Oliver. »Tam se vidi čez pet let. Če bo vse po sreči, bo vodil vojsko okostnjakov.«

Člani skupine Laibach so napovedali, da bodo med drugim na dveh koncertih v okviru turneje Dan osvoboditve (19. in 20. avgusta v prestolnici Pjongjang) izvedli tudi priredbo ene od pesmi iz muzikala in filma Moje pesmi, moje sanje, kar je Oliverja izjemno navdušilo. Na osnovi odlomka priredbe pesmi Sympathy for the Devil se je ponorčeval iz pevca skupine Milana Frasa in komentiral, da sedaj vemo, kaj bi dobili, če bi bil Freddie Mercury ujet v votlini z žabo v grlu in bi jo skušal izpeti na površje.