Organizatorji tekme svetovnega pokala v deskanju na valovih J-Bay Open so preostanek tekmovanja po napadu morskega psa odpovedali. »Hvaležni smo, da s(m)o danes vsi odnesli celo kožo. Mick se je v grozljivi situaciji odlično znašel, zelo hitro pa mu je na pomoč priskočila tudi naša reševalna ekipa v vodi,« je v izjavi za javnost poudaril komisar WSL Kieren Perrow.

»Imel sem občutek, da je nekaj za menoj«

S posnetka je razviden trenutek, ko deskar Mick Fanning opazi psa, ki se mu prikrade za hrbet. V trenutku začne veslati stran od njega, nato nekaj sekund zaradi visokih valov gledalec ne vidi, kaj se dogaja v vodi. Nekaj trenutkov kasneje Fanning brez deske na vso moč plava v smeri obale.

»Preletel me je občutek, da nekaj plava za menoj, pa tudi, da me skuša potegniti pod vodo. Naslednji trenutek se je že prikazal,« je Fanning opisal napad morskega psa, ki ga je najprej odrinil z desko, potem pa ga še boksnil v hrbet. »Strah me je bilo, da se bo vrnil. In preden sem se zavedel, je bil rešilni čoln že pri meni. Ne morem verjeti, popolnoma iz sebe sem,« je dodal.

Izvršni direktor WSL Paul Speaker je pohvalil vse, ki so pri reševanju pomagali Fanningu, vključujoč nekaj kolegov deskarjev, ki so se na pomoč odpravili kar na deskah. »V vodi sobivamo z morskimi psi. Obiskujemo področja, ki imajo najboljše valove na svetu. To gre z roko v roki z nevarnostjo,« je komentiral za CNN. »Gre za izjemno nepredvidljiv šport, a ravno zaradi tega privlači mnogo tekmovalcev,« je zaključil.