Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija - Gorica
0
Olimpija je bila poleg Zavrča med slovenskimi prvoligaši poleti najbolj aktivna na nogometni tržnici. Tudi zato gre pričakovati, da igralci med seboj še niso najbolje uigrani. Goričanibi to lahko izkoristili in se iz prestolnice vrnili s točko, morda celo tremi.

Nogomet - Mednarodni - Ameriško prvenstvo

ZDA - Kuba
1
Če so se v mednarodni politiki odnosi med obema državama v zadnjem obdobju nekoliko otoplili, na igrišču pretirano prijateljskega vzdušja ne gre pričakovati. Vloga favorita nedvomno pripada Združenim državam Amerike, ki so tudi prvi kandidati za zmago na prvenstvu. Da bi Kuba, ki se je v četrtfinale prebila skozi šivankino uho, napredovala, je težko verjeti.

Nogomet - Češka - Superpokal

Viktoria Plzen - Slovan Liberec
1
Za obe ekipi bo po pripravljalnem obdobju to prvi resni preizkus pred pričetkom nove sezone. Veliko več možnosti za uspeh imajo sicer nogometaši iz Plzna, saj je Slovan izgubil zadnje štiri prijateljske tekme in pravo formo očitno še vedno išče.

Nogomet - Kazahstan - 1.liga

Astana - Zhetysu
1
Astano prihodnji teden čaka pomembna povratna tekma v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Mariboru. Tudi zato se postavlja vprašanje, ali bo trener proti Zhetsyu poslal vse svoje najboljše igralce na igrišče ali pa se bo raje odločil, da jih nekoliko spočije. Kakorkoli, kazahstanski prvak težav ne bi smel imeti, saj je Zhetsyu predzadnja ekipa lige.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Melbourne City - Manch City
2
Tako kot številni nogometni velikani, so se tudi pri Manchester Cityju odločili za odhod na turnejo na drugo celino. Angleški prvoligaš gostuje v Avstraliji, kjer se bo pomeril z Melbourne Cityjem. Avstralci bi utegnili izkoristiti manjšo utrujenost nasprotnika in domači teren, a najverjetneje tudi to ne bo zadostovalo, da odvzamejo skalp zvezdniški zasedbi z Otoka.