Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Zavrč
0, 2
Mariborčani na dosedanjih tekmah nove sezone niso blesteli. Čeprav gre z izjemo dveh za pripravljalne tekme, kjer rezultat ni bil v ospredju, igra vijoličastih ni bila na nivoju zadnjih sezon, kar se je pokazalo tudi v torek proti Astani, ki so jo stežka sicer ugnali z 1:0. Pred Mariborčani je čez nekaj dni še ena težka evropska tekma v Kazahstanu, kjer si ne smejo privoščiti spodrsljaja, z mislimi pa so gotovo vsi pri tisti tekmi, a vmes jih danes čaka še uvodni krog domačega prvenstva, kjer za uvod gostijo pogosto neugodni Zavrč. Slednji ima letos zanimivo zasedbo in visoke cilje, zato ni tako nemogoče, da bi jo danes zagodel razglašenim serijskim prvakom, ki v začetku sezone, ko se ukvarjajo z Evropo, doma nikoli ne blestijo. Kvote na presenečenje gostov so prevelike, da bi jih izpustili.

Nogomet - Argentina - 1.liga

San Lorenzo - Arsenal Sarandi
1
San Lorenzo je v zadnjih dveh krogih dvakrat remiziral, kar ga je stalo prvega mesta na lestvici, ki ga je prevzela Boca. A boj za prvaka bo še dolg in San Lorenzo se lahko že danes vrne na vrh, če bo doma pričakovano uspel premagati predzadnji Arsenal, ki je v dosedanjih 16 krogih dosegel vsega 7 zadetkov in ob tem zmagal le enkrat, izgubil pa desetkrat. San Lorenzo na svojem igrišču igra zelo zanesljivo in pridno zbira točke, zato je danes presenečenje gostov res malo verjetno.

Nogomet - Avstrija - Pokal

Weiz - Rapid
2
Rapid je na pripravljalnih tekmah pokazal dobro formo in bil dokaj učinkovit, kar je dobra spodbuda za začetek tekmovalnega dela sezone. V pokalu so sicer presenečenja pogosta, a povprečni tretjeligaš vendarle ne bi smel predstavljati previsoke ovire moštvu, ki letos želi s prestola izriniti Salzburg.

Nogomet - Srbija - 1.liga

Partizan - Metalac GM
1
Partizan začenja obrambo naslova prvaka proti novopečenemu prvoligašu, ki se je med srbsko elito spomladi prebil po tretjem mestu v drugi ligi in dodatnih kvalifikacijah. Metalac se bo letos verjetno boril za obstanek, medtem ko je za Partizan sprejemljiv le nov naslov prvaka. Moštvi sta v različnih kakovostnih razredih in domači ne bi smeli imeti težav priti do zmage, za katero bodo poskušali porabiti čim manj moči pred povratno tekmo kvalifikacij za ligo prvakov, ko bodo branili minimalno zmago (1:0).