Zato so danes ljudje, ki rečejo bobu bob, toliko bolj dragoceni, in Niki Lauda, večkratni svetovni prvak in siva eminenca pri Mercedesu, nikoli ni prav varčeval z besedami. Ni se še dobro poleglo razburjenje, potem ko je Ferrarijevo stokanje o premoči Mercedesa komentiral, da niso oni krivi, če se pri Ferrariju »le obmetavajo s špageti«, namesto da bi izboljšali dirkalnik.

In zdaj je Lauda ponovno poskrbel za nekaj zanimivih komentarjev. Potem ko je nekoč dejal, da bi te dirkalnike lahko vozila tudi opica, zdaj meni, da bi morali dirkačem prepustiti še več odgovornosti, tako v boksih kot na stezi. Da bi jim morali vzeti čim več elektronskih pomagal in jih bolj osamiti v kokpitih, po drugi strani pa bi moralo vse skupaj postati nevarnejše. Zato predlaga, da bi v boksih omejitev 100 km/h dvignili na 150, dirkači pa bi bili odgovorni za to, da varno vozijo.

Navsezadnje ima Lauda prav, sodobna dirkališča imajo izredno široke bokse, zatorej to ne bi smela biti težava. Kajti to omejitev so uvedli leta 1994, po črnem vikendu v Imoli, in še vedno velja. Poleg tega so omejili število ljudi v boksih, mehaniki lahko na svoje delovno mesto stopijo šele v krogu, v katerem bo njihov dirkač prišel na postanek, vsi morajo biti oblečeni v ognjevarne kombinezone... V vsesplošni zmedi, ki trenutno tare ta šport, pa je velika verjetnost, da bo Laudov predlog naletel na gluha ušesa. Žal, formuli 1 je treba vrniti tisto, kar je v zadnjem času izgubila. Tudi adrenalin.