Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Maribor - Astana
1
Marsikateri privrženec vijoličastih se boji te tekme, saj se je Astana lani v Evropi izkazala za solidno zasedbo. A realno gledano je jasno, da Kazahstanci po kvaliteti Mariboru ne sežejo do kolen, da se jih ni treba bati in da so povsem premagljivi, sploh v Ljudskem vrtu, pa priča že pogled na lestvico kazahstanskega prvenstva, kjer po 20 krogih zasedajo le tretje mesto, z 10 zmagami pa so le 50-odstotno uspešni. Če je v tamkajšnji ligi vsak drugi nasprotnik za njih premočan, bo to tudi Maribor.

Nogomet - Liga prvakov

Ludogorets - Milsami Orhei
1
Bolgarski prvak je lani zaigral v skupinskem delu lige prvakov in pustil zelo dober vtis. Tudi letos pri Ludogorcu želijo nekaj podobnega, kot prvi pa jim na poti do nogometnega raja stojijo moldavski prvaki, ki pa v Evropi ne uživajo prevelikega ugleda. Če ne bo šlo za preveč podcenjevanja, bi si morali Bolgari na domači tekmi priigrati vsaj gol prednosti.

Tenis - ATP - Newport

Isner J. - Ram R.
1
Isnerju leži travnata podlaga, v Newportu pa je turnir tudi že dvakrat osvojil (2011, 2012). Visoki Američan bo z močnim servisom lomil nasprotnike in se verjetno prebil čez vsaj nekaj krogov, rojak Rajeev Ram, 161. na svetu, pa mu ne bi smel predstavljati previsoke ovire.

Tenis - ATP - Newport

Roger Vasselin - Kavčič /+1,5/
2
Izkušeni Francoz je v zadnjih letih dokaj uspešen med dvojicami, medtem ko posamično že nekaj let ne dosega več vidnih rezultatov. Na ATP lestvici je trenutno 152. in Blaž Kavčič ne bi smel biti tako zelo brez možnosti v dvoboju z njim, kot to namigujejo kvote na stavnicah in mislim, da mu lahko vzame vsaj niz. Ne nazadnje se je Slovenec nedavno veselil tudi svoje prve zmage v Wimbledonu, kar mu bo dodatno dvignilo samozavest.