PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Newport

Rubin N./+1,5/-Ito T.
1
Noah Rubin je lani osvojil mladinski Wimbledon, od tedaj pa se profesionalnemu tenisu bistveno ni posvečal, saj je obiskoval kolidž, a ambicije med pro igralci vsekakor ima. Verjamem, da lahko dobro igro iz turneje serije futures prenese tudi v glavni del tekmovanja v Newportu, kjer je dobil relativno ugoden žreb. Ito letos na travi nima ravno bleščečih izidov, še posebaj moti njegov poraz v kvalifikacijah za Wimbledon, kjer ga je izločil rojak Moriya. Napovedujem napet obračun z vsaj eno podaljšano igro.

Tenis - ATP - Newport

Marchenko I./+1,5/-Karlovič I.
2
Doktor Ivo v Newport prihaja v vlogi glavnega favorita za zmago. S svojim bombastičnim servisom si je hrvaški veteran skoraj utrl pot do četrtfinala na Wimbledonu, trend bi se moral na Rhode Islandu nadaljevati, prva ovira pa je Ukrajinec Marčenko, ki bo ponoči najbrž sanjal neskončno število rezanih udarcev na konec igrišča, ki mu jih bo pošiljala Zagrebčan. Dvomim, da lahko tule Ivo klecne oziroma bom rekel takole: njegov poraz bi bilo največje presenečenje prvega kroga.

Tenis - Challenger - Poznan

Cervantes Huegun I.-Albot R.
1
Cervantes-Huegun ima na zadnjih štirih challengerjih s peščeno podlago "score" 14-2, dva osvojena turnirja, dvakrat pa se mu je ustavilo v četrtfinalu. Vmes se mu je za las izmuznila tudi uvrstitev na Wimbledon, skratka Bask je v izjemni formi in bo tudi na Poljskem oseba, ki bi se ji bilo bolje izogniti. V medsebojnih obračunih Cervantes proti Albotu vodi z 1-0, je pa to srečanje sicer staro že tri leta, ko sta se srečala na trdi podlagi v Heilbronnu.

Tenis - WTA - Bastad

Bertens K.-Barthel M.
2
Barthlova je imela letos poleti nekaj težav z zapestjem, a potrebno je priznati, da so štirje zaporedni porazi predvsem posledica dokaj težkih nasprotnic in pričakujem, da bo Nemka kmalu začela nizati zmage, kajti je zelo trmasta in ima tudi dober trenerski štab. Lani je ta turnir osvojila, proti današnji nasprotnici v medsebojnih obračunih vodi s 7 proti 2, sicer pa je imela Bertensova še nekaj tednov nazaj težave z bolečinami v hrbtu, kar potrjujeta tudi njena nastopa na zadnjih dveh turnirjih.

Tenis - WTA - Bukarešta

Smitkova T.-Hercog P.
2
Po štirih zaporednih porazih na travi je Smitkova odšla igrat ITF turnir v Francijo in povezala dve zmagi, medtem ko je Polona po Wimbledonu počivala. Nove točke gre Mariborčanka nabirat v Bukarešto, kjer je konkurenca taka, da bi lahko morda celo resneje računala na turnirsko zmago. V tem času ji je to uspelo že dvakrat v karieri, le da na povsem drugem koncu Evrope...