PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Ameriško prvenstvo

Honduras-Panama
1,0
Kvote so tu poravnane na rovaž preteklih medsebojnih obračunov, ki so bili zelo izenačeni, je pa Honduras v ZDA prišel v nekoliko močnejši zasedbi, nekateri fantje v ekipi imajo po Evropi v svojih klubih pomembno vlogo, sicer pa je Panama po mojem mnenju največji "kiks" storila s tem, ko so "nogirali" legendo njihove reprezentance Delya Valdesa in na čelo moštva posadili kolumbijskega "psihopata" Gómeza. Honduras je ta težjo tekmo že imel, tako da bi jim morda tule ustrezal celo remi, saj se bodo verjetno v zadnjem krogu znesli nad odpisanim Haitijem.

Tenis - ATP - Wimbledon

Murray A.-Federer R.
2
Še tisti niz, ki ga je Roger letos na Wimbledonu oddal, je bil proti Grothu, ki mu je prvi servis "šopal" 240, drugega pa okoli 200 km/h. Avstralcu je bilo na tak način seveda težko vzeti servis, a je švicarski mojster tudi Avstralca znal prizemljiti, sam pa pred dnevi priznal, da še nikdar ni imel tako dobre priprave na Wimbledon. Seveda, imel je dovolj časa za regeneracijo, vmes osvojil tradicionalno postojanko Halle in je pripravljen na svoj 18 Slam! Proti Murrayu mu bo v veliko pomoč dejstvo, da Andy slabše servira, saj ga že od dvoboja s Seppijem mučijo bolečine v ramenu.

Tenis - ATP - Wimbledon

Djokovič N.-Gasquet R. /3:0/
Z
Drugega scenarija, kot gladke zmage za Srba tukaj ne vidim. Gasquet je fizično in mentalno precej bolj iztrošen, poleg tega pa Novaku Francozova igra zelo ustreza, o čemer priča tudi bilanca medsebojnih srečanj: 13-1 za Beograjčana. Mogoče Richard lahko pride do niza, kaj več pa ne.

Tenis - WTA - Wimbledon dvojice

Babos/Mladeno-Makarova/Vesnina
1
Zakaj sta Rusinji tukaj favoritinji, mi ni jasno, kajti Baboseva in Mladenoviceva sta bili v dosedanjem poteku turnirja bolj suvereni, pa čeprav sta se, vsaj za moj okus, srečevali z nekoliko bolj neugodnimi tekmicami, postavljavci kvot pa so očitno pozabili tudi na ta zelo pomemben podatek, da sta Madžarka in Francozinja skupaj igrali in osvajali turnirje že v mladinski konkurenci.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Inter Z.-Rijeka
2
Kek ostaja pri Rijeki, nekaj igralcev mu je odšlo, a so vsi nadomestljivi, dodal je še Romana Bezjaka. O odlični formi moštva pričajo fantastične predstave na prijateljskih tekmah, kjer so zabeležili štiri zmage z noro gol razliko 20:1 (Rudar, Krka, Triglav in Sarajevo). Inter se po dveh letih vrača med hrvaško elito, a Hrvati jim namenjajo malo možnosti za obstanek, kajti okrepili so se samo z igralci, ki so lani igrali v drugoligaških ekipah. Tesna zmaga za Rijeko, recimo 1:2.