Velike prsi in zadnjica. Na to pomislimo najprej, ko nam nekdo omeni ime Coco. Na starleto, ki ima celo svoj resničnostni šov. Njena soimenjakinja je teniška igralka, ki jo celo onkraj luže poznajo le redki. Da ob imenu Coco Vendeweghe ljubitelji tenisa vendarle zastrižejo z ušesi, je kriva njena uvrstitev v četrtfinale grand slama v Wimbledonu, ko jo je na sveti travi zaustavila šele Rusinja Marija Šarapova (6:3, 6:7 (3), 6:2).

Američanki se je v dobrem letu življenje močno postavilo na glavo. Potem ko je februarja lani na turnirju v Acapulcu izpadla v kvalifikacijah in zaslužila le 530 dolarjev, kar je bilo dovolj zgolj za pokritje stroškov hotela in glave, se je močno zamislila o svoji prihodnosti in se odločila, da mora nekaj korenito spremeniti. »Najprej sem začela jesti bolj zdravo, saj sem bila stalna gostja restavracij s hitro prehrano, nato sem se začela bolj fizično pripravljati. Garala sem in se marsičemu odrekla,« se spominja 1,85 metra visoko dekle, ki ji je trener Craig Cardon (sodeloval je tudi z Martino Navratilovo, Jennifer Capriati in Ano Ivanović) ves čas govoril, da je izjemno talentirana. Delo se ji je obrestovalo in že lani se je uvrstila v 2. krog na vseh treh turnirjih za grand slam, na katerih je nastopila. Pri 23 letih je turnir v Wimbledonu zanjo že peti po vrsti, na travi pa se počuti izjemno. Naučila se je namreč izkoristiti močan servis, močno udarja tudi z zadnje linije in vse pogosteje prihaja tudi k mreži. Tenis jo je začel končno tudi nagrajevati, iz Londona se v domovino vrača bogatejša za 339.000 evrov.

Zanimivo, da tenis ni bil njena prva izbira. »Tenis me dolgo ni zanimal, bližje sta mi bila nogomet in košarka. Danes v tenisu uživam, na igrišču pa se želim predvsem zabavati,« zaupa dekle, ki ima športne gene zapisane v družini, saj sta bila dedek Ernie in stric Kiki odlična košarkarja v poklicni ligi NBA, mama Tauna pa plavalka. Ob rojstvu so jo poimenovali Colleen, po babici, ki je bila leta 1952 mis Amerike, a so ji kasneje v skladu z družinsko tradicijo nadeli vzdevek Coco. Njen brat je na primer Crash (prevedeno Trk), sestra pa Honnie (izgovarja se kot med). »Moja mama je otrok 60. let, zato imamo vsi nenavadne vzdevke, sama pa se od nekdaj odzovem, če me pokličejo Coco,« še pojasnjuje in doda, da se z očetom ne razumeta najbolje in nista govorila od njenega 16. rojstnega dne.