PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Levadia Talin-Crusaders Belfast
1
Levadia ima vsekakor prednost, saj so v polnem tekmovalnem pogonu in doma nasprotnike praviloma premagujejo za šalo. Crusadersi so imeli doma kar precej lepih priložnosti, da si zagotovijo prednost, ampak niti ekipa iz Tallina se na Irsko ni prišla le branit ter si ustvarila možnosti za gol. Kdor prvi zadene, bo šel dalje, to pa bo najbrž kar ekipa estonskih prvakov, ki so z remijem v gosteh naredili odločilen korak za napredovanje.

Tenis - ATP - Wimbledon dvojice

Erlich /Petzsch-Dodig/Melo
2
Dodig in Melo sta sveža zmagovalca turnirja za Grand Slam, saj sta bila najboljša v Parizu, menim pa, da imata dobre možnosti tudi za vsaj polfinale. Za razliko od nasprotnikov (praktično) vse turnirje igrata skupaj, torej sta bolj uigrana, precej bolje jima gre igra pri mreži, edino težavo vidim v nekoliko slabši individualni pripravljenosti Dodiga v zadnjih nekaj tednih. Napoved: 3-1 za hercegovsko-brazilski par.

Tenis - WTA - Wimbledon

Sharapova M-Vandeweghe C/+1,5/
2
CoCo Vandeweghe je prvič v četrtfinalu turnirja za Grand Slam. Daleč od tega, da bi imela lahek žreb, kvečjemu obratno, saj je izločila dve "vroči" Čehinji, neugodno serverko Stosurjevo in še letošnjo zmagovalko Katowic Schmiedlovo. Ker je Američanki res zelo težko vzeti igro na njen servis in ker je Marija v minulem tednu pokazala nekaj slabosti, tule vidim precej bolj izenačen dvoboj, kot sugerirajo stavnice.

Tenis - WTA - Wimbledon

Muguruza G.-Bacsinszky T.
1
Po Kerberjevi je Španka vzela mero še Caroline Wozniacki in tudi ona je prvič med najboljših osem na "major" turnirjih, s čimer je zelo blizu uresničitev mojih lanskih napovedi, da bo Muguruza na enem izmed turnirjev velike četverice že letos uvrščena vsaj v polfinale. Španka ima igro za travo, saj z osnovne črte pri udarcih ne varčuje z močmi, žogica se odbija skrajno nizko in tako imajo nasprotnice veliko težav, če ima Garbiñe svoj dan in več ali manj vse pospravi v igrišče. S Timeo sta letos že igrali, v Melbournu je bila z 2-1 boljša Muguruza, mene pa je v stavo na njo dokončno prepričalo dejstvo, da je imela Švicarko Niculescujeva včeraj že praktično dobljeno, a se je kot kaže Romunka ustrašila zmage. Verjamem, da bo danes z edino preostalo Španko v tekmovanju vse skupaj drugače.

Tenis - WTA - Wimbledon

Keys M.-Radwanska A.
2
Keysovi je včeraj nekaj moči pobral tudi dvoboj v konkurenci mešanih parov, pa tudi sicer bi imela proti Agnieszki zares težko delo, da jo premaga in se uvrsti v še drugi polfinale na Grand Slam turnirjih letos. "Aga" je v vseh štirih tekmah zlahka narekovala ritem izmenjav in le Jankovićeva je v posameznem nizu prišla do več kot štirih iger. S svojo igro, kjer vsili neskončno udarjanje diagonalnih udarcev, počasi izčrpa tekmice in dvomim, da bo Keysova tej taktiki kos. V medsebojnih srečanjih Poljakinja vodi s 3 proti 0.