Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - Superpokal

Koper - Maribor
2
Za nesporne vladarje slovenskega nogometnega prostora je v vsakem tekmovanju na domačih tleh cilj lahko le zmaga in tudi danes gredo Mariborčani odločno po novo lovoriko. Čeprav še niso v tekmovalnem pogonu in so na pripravljalnih tekmah pokazali tudi nekaj slabosti, so vijoličasti danes nesporni favoriti proti Kopru, ki realno gledano ne spada med trenutno najmočnejše slovenske prvoligaše. Tudi domači teren Koprčanom v tem času leta verjetno ne bo ravno v pomoč.

Nogomet - Svetovno prvenstvo (ž)

ZDA - Japonska
0
V finalu se bosta pomerili dve od treh favoriziranih reprezentanc in obeta se izenačena tekma. Američanke sicer veljajo za favoritinje, toda zdi se, da so jih stavnice malo precenile, saj jim Japonke zagotovo lahko parirajo, o čemer priča že podatek, da so dobile vse tekme na tem mundialu in upravičeno tudi Azijke upajo na naslov prvakinj. V zadnjem času je »popularno« da se finala velikih tekmovanj zavlečejo v podaljške in tudi tokrat za to ni ravno malo možnosti.

Nogomet - Finska - 1.liga

Mariehamn - Ilves
1
Mariehamn je zelo dobro začel sezono in bil dolgo časa na tretjem mestu, v zadnjih krogih pa je padel v formi in zadnjih štirih krogih ni zmagal, osvojil pa le tri točke za tri remije. Danes ima idealno priložnost za vrnitev na zmagovito pot, saj gosti enega od najslabših prvoligašev, ki je na dosedanjih 14 temah zmagal le trikrat, še posebno pa je Ilves slab na gostovanjih – 8 tekem, 7 porazov.

Formula 1 - VN Velike Britanije

Vettel - Raikkonen
1
Ferrarija se bosta na dirki borila z dirkačema Williamsa za stopničke, obeta pa se jima tudi medsebojni dvoboj, saj je Raikkonen na startu na 5. mestu, Vettel pa na 6. Nemec je kljub temu največji favorit, da se na stopničkah pridruži Hamiltonu in Rosbergu, ki bosta verjetno znova vozila svojo dirko. Vettel je letos pokazal precej več od Raikkonena, ki ima precej ponesrečeno sezono in verjetno bo tudi danes moral priznati premoč svojemu moštvenemu kolegu, če ne drugače, pa bodo za to že poskrbeli vodilni možje moštva iz Maranella, saj so pri Ferrariju po favoriziranju prvega dirkača znani že leta.